Winkelpark De Centrale houdt zich goed aan de RIVM-richtlijnen

Hoewel gister anders op de website is vermeld, gaat het qua coronamaatregelen bij De Centrale eigenlijk heel goed. Onze excuses voor de onjuiste informatie en daarom hieronder een bericht om dit recht te zetten.

Vorige week vrijdag op 3 april is er inderdaad iemand van de gemeente Leeuwarden langs geweest bij De Centrale om een check uit te voeren. Het resultaat: het gaat super in de winkels en overal wordt er keurig omgegaan met de richtlijnen van het RIVM.

Uiteraard waren er ook verbeterpunten, vooral buiten de winkels. Wat er bijvoorbeeld niet goed ging was de rij voor de Action. Zoals je weet is het vaak druk bij de Action, zo ook vorige week. Mensen moesten daarom buiten wachten voordat zij naar binnen mochten. De rij die ontstond werd alleen onhandig gevormd, waardoor er niet aan de richtlijnen voldaan werd. Nu zijn er op een aantal parkeerplekken dranghekken geplaatst en er zijn strepen op de grond aangebracht om de anderhalve meter afstand aan te geven. Een goede oplossing!

Een ander minpuntje was de situatie op het parkeerteerrein. Ook wel logisch, want mensen zetten hun auto neer en lopen, terwijl ze misschien nog in gedachte zijn, rechtstreeks naar de winkel toe. De Centrale heeft hier gelijk wat op bedacht met als resultaat twee beveiligers die vorig weekend op zaterdag en zondag alles in de gaten hebben gehouden. Ook zij geven aan dat het eigenlijk hartstikke goed gaat. Als mensen zich niet houden aan de richtlijnen dan worden zij hier wel op aangesproken, maar mensen reageren begripvol dus dat gaat prima.

Vandaag en maandag, want zondag zijn de winkels gesloten, is er ook weer handhaving aanwezig om te kijken of iedereen zich houdt aan de richtlijnen van het RIVM. Voor nog een stukje extra duidelijkheid zijn er ook borden bevestigd op verschillende lantaarnpalen op het parkeerterrein, waarop de regels te lezen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *