Afstand houden in de supermarkt. Lastig of makkelijk?

Een klant per tien vierkante meter in de winkel. Hoe ga je dat bijhouden? Supermarkten hebben dit heel handig opgelost door iedereen te verplichten een winkelkar te gebruiken en dan een maximaal aantal winkelkarretjes binnen te laten. Of als er geen karren aanwezig zijn, mandjes te gebruiken.

Maar dan de belangrijkste vraag, want dat is natuurlijk het doel van die een klant per tien vierkante meter. Wordt het nu daadwerkelijk mogelijk om overal anderhalve meter afstand te kunnen houden?

Het wordt wellicht iets makkelijker, maar sommige paden in een supermarkt zijn amper anderhalve meter breed. Ja, dan heb je al een probleem als er iemand van voor én achter op je af komt gelopen. Oeps, opgesloten. Een mogelijke oplossing: eenrichtingsverkeer. Sommige winkels doen dit al, maar voor supermarkten zou dit ook best een hele goede aanvulling kunnen zijn om het afstand houden makkelijker te maken.

Werken alle supermarkten in Leeuwarden ook daadwerkelijk met winkelmandjes en -karretjes om het aantal klanten in de winkel bij te kunnen houden? Wij zijn benieuwd naar jullie ervaring.

3 Reacties op “Afstand houden in de supermarkt. Lastig of makkelijk?”

  1. De supermarkt Jumbo van Loonstraat heeft het keurig aangegeven. Pijjlen volgen en een verboden in te gaan streep met A4 met STOP erop als je tegen de richting ingaat. Maar…… mensen kijken niet, kunnen niet lezen zodat je tegenliggers hebt en 1,5 mtr niet te handhaven is. Zo jammer. Terwijl ze bij de Jumbi er zo goed over hebben nagedacht.

  2. De grote nieuwe Lidl bin Goitum/zuidlandendoet niets aan sturing van klanten. Geen maximaal aantal,geen eenrichtingsverkeer. Klanten die zich niet aan de 1,5 meter afstand houden worden niet aangesproken. Zelfs het personeel dat nota bene jasjes draagt met daar op een tekst waarmee gevraagd wordt rekening met hun te houden loopt dicht langs andere mensen. Voor mij reden om daar niet meer naar toe te gaan.

  3. Het is af en toe lastig om de 1,5 meter aan te houden. Ikzelf denk ook dat dit komt doordat we de indeling van de winkel niet goed doorhebben en we vaak in de winkel beslissen wat willen we gaan kopen. Als je de winkelindeling weet en je weet wat je wilt gaan kopen, dan kan je de opstelling van je boodschappenlijstje daar op aanpassen en kan je mijns inziens redelijk soepel door de winkel lopen. En mocht er toch iemand in de weg staan, even vriendelijk vragen of je kan passeren (met de ruggen naar elkaar toe). En als er een winkelmedewerker bezig is met vulwerkzaamheden, gewoon even melden dat je gaat passeren. Dan kunnen zij er ook rekening mee houden.

    Het is en blijft lastig om de 1,5 meter afstand te houden, maar als we allemaal niet zo gehaast gaan winkelen dan moet het toch te doen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *