Welcome to The Village: Festivals zijn zuurstof voor het leven

Je hebt vrienden die de liefde van hun leven bij een festival hebben gevonden. Er zijn ook bepaalde karakters die je alleen tegenkomt op festivals. Het is voor de liefhebbers een klein dorp waar je bijzondere avonturen meemaakt. Nu, in het midden van een strenge lockdown, voelt het alsof een festival waar we elkaar allemaal omhelzen en waar we tot de zonsopgang samen zingen, misschien ver weg ligt. Maar we zullen elkaar ooit weer in het midden van het modderige terrein vinden, daar kunnen we zeker van zijn.

Een festival organiseren gaat niet, maar wat wij als Welkom In Leeuwarden wel kunnen doen is jou als lezer een update geven van een van de festivals in onze mooie stad. We spreken Chris Moorman die als marketeer voor Welcome to The Village werkt.

Wat vindt jij het mooiste van festivals?

“Mensen werken het hele jaar door. Het mooiste van een festival is dat het een onderbreking is in je dagelijkse routine waarbij je alles even vergeet en volledig kunt ontspannen. Je leeft, je werkt, je doet je ding. Dan stap je in zo’n bubbel waar je echt even diep kan in- en uitademen. Een festival is echt zuurstof voor je leven.”

Wat vind je ervan dat het vorig jaar niet doorging?

“Heel jammer natuurlijk, maar het gaat om de gezondheid van iedereen. We hebben hard gewerkt, een heel programma aangekondigd en dan krijg je te horen dat het niet doorgaat. Dan baal je natuurlijk ontzettend. We zijn dus snel overgeschakeld naar een alternatief en dat is de hele dag radio maken om iedereen toch dat Welcome to The Village-gevoel te geven.”

Vertel eens meer over het radioprogramma

“Eigenlijk gingen we denken wat is Welcome to The Village zonder een driedaags festival? We hebben vijf pijlers geprogrammeerd, dat zijn: muziek, beeldende kunst, voedsel, innovatie en sociale projecten. Radio is een mooi medium, want het verbindt mensen al tientallen jaren, je kan hiermee een hele mooie sfeer neerzetten. Het heeft iets magisch! Voor het radioprogramma hebben we podcasts laten maken over verschillende onderwerpen zoals voedsel, diversiteit, muziek en queer. In het kort zijn het eigenlijk onderwerpen die wij interessant vinden en mensen die wij tof vinden.”

Wat is het plan voor 2021? 

“Het lijkt erop dat festivals weer mogen beginnen als er een werkend vaccin is. Wij zijn in ieder geval aan het organiseren, want een festival organiseren dat begint gewoon ver van te voren. We zitten wel na te denken over verschillende scenario’s. Wat als we wel een festival mogen organiseren, maar bijvoorbeeld voor duizend bezoekers in plaats van de achtduizend die we normaal trekken? Of als we wel een festival mogen organiseren, maar op een anderhalve meter afstand? Dat heeft wel een grote impact op je festival. Ondertussen is het programmateam lekker bezig met de acts die vastgelegd zijn, maar waar ik nog niks over kan zeggen natuurlijk. We zijn in elk geval vol goede moed aan het kijken naar 2021.”

Het WTTV-team heeft ook een mooie kans voor de creatievelingen onder ons. De loods achter hun kantoor is namelijk beschikbaar voor mensen die hun ideeën willen delen en uiten. Dus heb je een idee voor bijvoorbeeld een podcast, aarzel dan niet en kom langs. Zij hebben de ruimte om jouw droom werkelijkheid te maken!

Facebook: https://www.facebook.com/welcometothevillage
Instagram: https://www.instagram.com/welkominleeuwarden
E-mail: info@welcometothevillage.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *