Reizen met het vliegtuig tijdens corona: is een vliegtuig wel coronaproof?

Reizen met het vliegtuig. Voor de één is het alweer een lange tijd geleden, voor de ander misschien niet. Het advies om niet te reizen tenzij het noodzakelijk is werd er goed doorheen gehamerd en zal ook nog wel even zo blijven. En als je toch met het vliegtuig gaat, dan moet het zo coronaproof. Maar is een vliegtuig wel coronaproof genoeg?

Met het vliegtuig reizen. Met zo’n driehonderd man in een vliegtuig, je zou haast denken dat dat niet meer kon. Toch gaan nog veel mensen nog reizen met het vliegtuig. Lang ging er rond dat dat juist goed kon omdat in het vliegtuig goed geventileerd wordt. Alles prima toch?

Maar nu ontstaan er enige twijfels. Het blijkt dat er vorig jaar tijdens een vlucht vanuit Dubai naar Nieuw-Zeeland passagiers tijdens de vlucht toch geïnfecteerd waren geraakt met het coronavirus, zo meldt de Telegraaf. Er waren wel maatregelen die werden nageleefd, maar wat opmerkelijk is dat een negatieve coronatest niet per se nodig was om aan boord te komen. Het is voor experts in ieder geval duidelijk dat ondanks goede ventilatie, een mondkapje en genoeg afstand er geen garantie is dat je niet geïnfecteerd kan worden met corona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *