Weekendtips: de nieuwe Pathé en Friese rockers

Nu het coronavirus weer oplaait, zijn er veel dingen die niet meer kunnen. Wat kan er nog wel? Wij zetten een paar voorbeeldjes op een rijtje, zodat jij dit weekend ook nog wat leuks kunt doen.

De nieuwe Pathé

Goed nieuws voor filmfanaten: de nieuwe Pathé bioscoop is open! En hier kun je in een relaxseat genieten van je filmavondje. De Relax Seat is elektrisch verstelbaar met een knopje waarmee je de rugleuning en voetenbank kan instellen naar je favoriete stand.

Bovendien is iedere stoel voorzien van een tafeltje waar je makkelijk een hapje en/of drankje op kan plaatsen. Elke zaal met Relax Seats is zo opgebouwd dat je vanaf iedere stoel perfect zicht hebt op het scherm.

FIlmpje pakken? Check de bioscoopagenda op de website van Pathé. En goed om te weten: na 20u mag jij je eigen eten meenemen.

Kattencafé Poespas

Wist je dat Leeuwarden een eigen Kattencafé heeft? In Kattencafé Poespas wonen zeven lieve katten en kun je genieten van een heerlijke lunch, high tea of kop koffie. Zoals de organisatie het zelf zegt: Kattencafé Poespas is een plek om te landen. En even tot rust komen kan via deze link.

Rock ’n Roll

Ook in Friesland hebben we een flinke rockscene meegemaakt. In de tentoonstelling ‘Rock-’n-Roll in Friesland 1960-1999’ krijg je een inkijk in het leven van 42 Friese rockers. Ze kijken terug naar hun muzikale leven, maar ook daarvoor en erna. Met portretfoto’s verzorgd door elf Friese topfotografen en unieke beelden uit de privécollecties van de rockers worden de verhalen tot leven gebracht.

Meer informatie vind je hier.

De toerist uithangen

Natuurlijk kun je Leeuwarden ook gewoon op de toeristische manier bekijken. Neem een stadsgids mee en leef je uit! Ga bijvoorbeeld voor een boottocht door de grachten of neem een rondleiding langs het oude Leeuwarden. Bekijk je eigen stad eens van de andere kant!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *