We nemen afscheid van Laura & de Chef

We kennen Laura & de Chef van ontbijten met wentelteefjes gemaakt van suikerbrood, lunchen met biologische producten en borrelen in een leuke setting. Helaas is deze leuke plek nu gesloten. 

Op visite
Tweeënhalf jaar geleden opende Laura & de Chef. Meteen bij de opening zagen we dat we te maken hadden met iets bijzonders. We voelden ons er meteen thuis. De inrichting is stijlvol, maar bijzonder. We noemen het ook wel de huiskamer van de binnenstad. De bakstenen muren, zwart-witte tegelvloer, het gebruik van oud hout en de lp’s aan de muur dragen bij aan de vintage-stijl en de huiskamersfeer. Als klap op de vuurpijl kun je lekker neerploffen op de bank, of aan de stamtafel. Het eten is heerlijk! Het is een unieke plek waar je vanaf 9:00 ’s ochtends al terecht kunt voor een lekker ontbijt. Vanwege de kaart en de sfeer kwamen we graag binnen, maar vanwege Laura kwamen we graag terug. Laura helpt iedereen even vriendelijk, ze denkt mee en maakt een praatje met je. Het voelde voor ons alsof we bij Laura op visite kwamen.

De Leuke gesprekken
Laura heeft al afscheid genomen van haar klanten en collega’s. ‘Wat mij bij blijft is vooral de leuke gesprekken met klanten, zowel Leeuwarders als toeristen die binnenkwamen. De positieve reacties die ik kreeg waren echt mijn grootste drijfveer.’ Laura stopt omdat haar privéleven er totaal anders uitziet dan toen ze begon. Ze heeft behoefte aan meer vastigheid en kan het drukke horecabestaan moeilijk combineren met haar privé. Na 1 maart gaat ze rustig op zoek naar een andere baan, maar eerst gaat ze even genieten van haar vrijheid. 

De zaak zal nu verder gaan als Wijnlokaal Bij de Mannen. Gelukkig blijven de nieuwe eigenaren nog steeds ontbijt en lunch serveren. Wij hopen vooral dat we de wentelteefjes van Laura weer op de kaart zullen vinden. 

Wij wensen Laura veel succes met haar toekomst en willen haar graag bedanken voor een smakelijke en gezellige tijd. 

Foto’s: Simon van der Woude & Marcel van Kammen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *