Wat houdt Agora, winnaar van Zalen Schaaf, eigenlijk in?

Gisteravond heeft het plan Agora van Annemarie Lindeboom en Liselot Jaspers Focks tot ieders verbazing de prijsvraag rond de toekomst van Zalen Schaaf gewonnen. Maar wat houdt het plan eigenlijk in?

Lindeboom en Jaspers Focks waren tijdens de raadsvergadering aan het werk en volgden de beraadslagingen niet. Ook volgens de informatie die zij hadden, zouden ze het niet worden. De verbazing was daarom groot toen ze hun telefoon pakten en zagen dat ze toch gewonnen hadden. ‘’We hebben tot het einde van de middag alles gedaan om te winnen maar de laatste berichten waren dat het niet zou lukken”, vult Lindeboom aan. ‘’Dit is een donderslag bij heldere hemel.”

Maar hoe kan het nou dat Agora toch heeft gewonnen?Tot vlak voor de stemming over een tweetal amendementen leek Zalen Schaaf blijft! te winnen. Het plan Agora kreeg alleen de steun van PvdA en GroenLinks, die al wel aangegeven hadden uiteindelijk voor Zalen Schaaf blijft! te zullen stemmen als hun voorkeur niet zou winnen. Maar omdat D66, CDA en ChristenUnie – voorstanders van Herontwikkeling Speelmanskwartier – inzagen dat ook hun voorkeur geen meerderheid zou behalen, switchten zij op het laatste moment naar plan Agora.

Wat het plan Agora precies inhoudt kan je lezen via deze link.

Bron: Huis aan Huis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *