Start huizenbouw oud Cambuurgebied hangt af van nieuw stadion

De plannen die momenteel voor het oude Cambuurgebied worden gemaakt, zijn alleen haalbaar als het stadion daadwerkelijk verhuist. PvdA-wethouder Hein de Haan gaat er echter vanuit dat dit allemaal gaat lukken.

Maar er is nog altijd geen zekerheid over het nieuwe Cambuurstadion bij het WTC. De onderhandelingen over zaken zoals grondgeld en gebouwen vinden achter gesloten deuren plaats.

Het ontwikkelingsplan voor het oude Cambuurgebied is inmiddels een stap verder. Het gaat om vijfhonderd huizen rond het oude Cambuurstadion en op de velden van VV Leeuwarden. De wijk en de gemeenteraad zijn bekend met dit plan. 

In beginsel kan er al heel snel gebouwd worden in het oostelijke gebied, ‘’maar je kunt dit niet los zien van het stadion’’, zegt De Haan. Zo lang er geen helderheid is over de verhuizing van Cambuur, start de bouw hier dus ook niet.

Komende winter wil De Haan een definitief stedenbouwkundig plan maken voor het gebied tussen Insulindestraat en Coopmansstraat. Als alles volgens De Haan meezit, zou de huizenbouw eind 2022 of begin 2023 kunnen starten.

Bron: LC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *