Waarom is er nog geen 24uurs restaurant in Leeuwarden?

Bij restaurants die 24 uur per dag geopend zijn, denk je misschien al snel aan de McDonald’s. Het filiaal in Hoofddorp van deze geliefde fastfoodketen hanteert dan ook al sinds 2008 openingstijden van 24 uur per dag, zeven dagen per week. Nu zou je hier tegenin kunnen brengen: ‘Ja, maar dat is de Randstad.’ Ook al is dit één van de drukste locaties in Nederland, het was 2008! Je zou toch zeggen dat inmiddels, meer dan 10 jaar later, deze trend ook het noorden van Nederland bereikt zou moeten hebben.

Maar helaas, niets is minder waar. Tot op heden is er nog niemand op het geweldige idee gekomen om in Leeuwarden een eetgelegenheid te beginnen waar men op elk moment van de dag een hapje en drankje kan bestellen. Dan komt de vraag:

Maar waarom niet?

Het zou kunnen dat er geen vraag naar is of in elk geval te weinig voor een restaurant om winst te kunnen maken. Dit weten we vast niet zeker, maar toch is er geen ondernemer die een gokje durft te wagen. Overlast van mensen die al een aantal alcoholische drankjes op hebben, kan ook een reden zijn dat mensen weerhoudt een restaurant dat dag en nacht geopend is te beginnen.

Het is toch ideaal

Wat zou het fijn zijn als je na een lange werkdag of juist ’s ochtends voor het werk even buiten de deur een hapje kunt eten. Of nadat je een avondje op het terras of in de kroeg doorgebracht hebt geen kroket uit de muur hoeft te halen, maar nog lekker even ergens kunt zitten om te genieten van een maaltijd. Dus ondernemers opgelet; dit is jullie kans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *