Vluchtelingkinderen komen in Leeuwarden

Twintig stemmen voor en vijftien stemmen tegen de komst van vluchtelingkinderen naar Leeuwarden. Een meerderheid van de gemeenteraad staat er voor open om een deel van de 500 kinderen die al een tijdje vastzitten op het Griekse eiland Lesbos, naar Leeuwarden te halen.

De oproep aan de verschillende gemeentes om de kinderen te helpen, kwam van Defence for Children, Stichting Vluchtelingen en VluchtelingenWerk Nederland. De kinderen waar het omgaat hebben geen familie meer om zich heen en daarnaast zijn de voorzieningen slecht. Door ze naar Nederland te halen kunnen ze weer een veilig en nieuw bestaan opbouwen.

Bron: Omrop Fryslân

8 Reacties op “Vluchtelingkinderen komen in Leeuwarden”

  1. FANTASTISCH FANTASTISCH FANTASTISCH FANTASTISCH FANTASTISCH FANTASTISCH FANTASTISCH FANTASTISCH FANTASTISCH

  2. Ik hoop dat naast het warme welkom er ook een gedegen plan komt. De ervaring is dat de begeleiding en voorbereiding op het sociale stuk (onderwijs, therapie, wederkerigheid) veel te wensen overlaat. Scholen lijken veel kennis te hebben maar het lesgeven aan getraumatiseerde kinderen is veel ingewikkelder dan een knuffel geven. Een verkeerd begin is funest voor de toekomst. In godsnaam laat de de hulpverlening er snel bij komen en de fotografen achterwege laten. Politici hoeven even niet te profileren. Het gaat om de kinderen.

  3. Het is een goed nieuws.. Ik ben Libanese en ik spreek de zelfde taal als het gaat over Arabisch en ik woon en werk in Leeuwarden. Ik help graag als het nodig is als vrijwilliger

    1. Ja, als er mensen zijn die iets willen of kunnen betekenen, wat zijn de mogelijkheden of de opties? Waar worden de kinderen opgevangen?

  4. Goed initiatief. Ik ga elk jaar op vakantie naar Lesbos. Vanaf 2015 toen de eerste vluchtelingen daar arriveerden zien wij elk jaar dat het volledig uit de hand loopt in Moria en omgeving. Maar helaas zijn het bijna allemaal economische vluchtelingen. Ik hoop dus wel dat de juiste kinderen (gevlucht voor de oorlog in Syrië) worden geselecteerd.
    Maar is er een vervolgtraject voor deze kinderen als ze eenmaal in Leeuwarden zijn? Wie begeleidt ze naar de maatschappij????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *