Vier de vrijheid met Kraantje Pappie

kraantje pappie bevrijdingsfestival

Dit jaar vieren wij de vrijheid met Groningse rapper Kraantje Pappie. Samen met zangeres Maan en DJ Sam Feldt is hij Ambassadeur van de Vrijheid en vliegt hij traditiegetrouw in een helikopter van locatie naar locatie.

Kraantje Pappie, Maan en Sam Feldt volgen onder meer Ronnie Flex, Fedde Le Grand, De Jeugd van Tegenwoordig, De Staat, Kovacs en Nielson op. Zij waren de afgelopen jaren de ambassadeurs, benoemd door Nationaal Comité 4 en 5 mei. Kraantje Pappie, wiens echte naam Alex van der Zouwen is, vindt het een grote eer. ‘Ik zou in deze functie weleens goed met mijn neus op de feiten willen worden gedrukt, de realiteit zien van wat vluchtelingen of oorlogsslachtoffers meemaken. Ik wil iets gaan zien dat ik nog niet ken en wat ik nog niet eerder ervaren heb. Als mens leer je daar van en ik hoop mijn publiek weer mijn ervaring door te kunnen geven.’ Zangeres Maan wil graag dat de jonge generaties een goed beeld van de oorlog hebben. ‘Ik heb nog opa’s en oma’s die mij verhalen vertelden en die kan ik weer doorgeven aan een nieuwe generatie. Voor de generatie na mij is de Tweede Wereldoorlog meer een horrorverhaal.’

Naast Leeuwarden zal Kraantje Pappie ook de Bevrijdingsfestivals in Groningen, Almere, Amsterdam en Utrecht per helikopter aandoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *