Verlenging lockdown: geen strengere maatregelen, wel extra steunpakketten

Dinsdag komt minister-president Mark Rutte weer met een nieuwe persconferentie over het coronavirus. Hoewel we het zo graag gehoopt hadden, het ziet ernaar uit dat Nederland nog even wat langer op slot moet.

Dinsdag wordt er meer bekend, maar inmiddels melden verschillende bronnen uit Den Haag dat we voorlopig nog even vanuit huis moeten werken of een studie moeten volgen. De lockdown wordt 18 januari niet opgeheven, maar met drie weken verlengd. Drie weken langer dicht is een ramp voor vele sectoren, met name de horecasector. Er wordt gekeken naar extra steunpakketten, dat meldt RTL Nieuws. Het onderwijs blijft grotendeels dicht, alhoewel er nog niet echt duidelijkheid is voor basisscholen.

Dan komt er ook nog eens bij dat er nieuwe varianten van het coronavirus zijn ronde doen. Hoewel deze nog niet of niet zo erg in Nederland aanwezig zijn, baart het wel zorgen, omdat niet zeker is of het vaccin er goed tegen bestemd is.

Laten we hopen dat de verlenging van de lockdown en het vaccineren effect heeft zodat het aantal besmettingen teruggedrongen wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *