Vergunning coffeeshop ingetrokken en sluiting meerdere drugspanden; de politie is op dreef

Het waren in totaal vier drugspanden die vorige week vrijdag werden gesloten; dit in de d’Hondecoeterstraat in Leeuwarden. Bij een eerdere inval door de politie, op 11 juni, was een woning uit deze straat ook al betrokken. De woning werd vermoedelijk gebruikt als opslagplaats voor een coffeeshop.   

Deze betrokken coffeeshop is mogelijk ‘Coffeeshop 058’, gelegen aan de Uniabuurt. De shop is dan ook al sinds juni gesloten en hun vergunning is inmiddels ook ingetrokken. Hiermee staat de teller nu op twaalf en heeft Leeuwarden haar maximum aantal bereikt.

De raad heeft namelijk besloten dat er maximaal twaalf coffeeshops gevestigd mogen zijn in de Friese hoofdstad. Indien één van de overgebleven shophouders er mee wil ophouden, kan een nieuwe ondernemer de zaak en vergunning overnemen. De ondernemer moet dan wel voldoen aan de voorwaarden die de gemeente eist.

En ook deze week zijn er opnieuw drie drugspanden gesloten. Deze sluitingen zouden eveneens te maken hebben met de eerdere politieacties op 11 juni. Het lijkt er dus op dat de politie momenteel erg actief is als het om drugs en witwassen gaat. Zeker een goede zaak. Zullen er meer sluitingen volgen?

Bron: Leeuwarder Courant

1 Reactie to “Vergunning coffeeshop ingetrokken en sluiting meerdere drugspanden; de politie is op dreef”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *