Verdeelde reacties over online les

Sinds corona Nederland aardig in zijn greep heeft, zijn er wat dingen veranderd. Zo ook het lesgeven. Mbo- en hbo-scholen doen nu veel aan online les, maar soms moeten de studenten ook voor een paar uur naar school. Maar ja, is iedereen wel zo blij met online les?

Online les is heel anders dan op locatie les hebben. Je kan nu niet meer zo even naar een docent toestappen als je nog een vraag ergens over hebt en het contact tussen klasgenoten gaat ook een stuk achteruit. In plaats van in een lokaal zitten is het nu wakker worden, webcam aan en luisteren naar wat de docent te zeggen heeft.

Voor de één is online les juist leuk. Zo is het even de les volgen in de ochtend en daarna weer verder slapen. Voor de ander is het weer lastig omdat er een stuk zelfstandigheid van je verwacht wordt. Leeuwarder Studentenkrant heeft verschillende leerlingen gevraagd over hoe zij ertegenover staan. Die reacties zijn verschillend. De één vindt het motiverend, de ander juist weer niet.

Helaas is het met de coronacrisis nu niet anders, dus we moeten het er nu even mee doen. Maar één ding is duidelijk: we missen allemaal het contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *