Veel coronatests kwijtgeraakt bij GGD Leeuwarden

Een flinke domper bij de testlocatie van de GGD in Bilgaard. Daar zijn maar liefst 86 coronatests van afgelopen maandag kwijtgeraakt. Hoe het heeft kunnen gebeuren, weet niemand.

Woordvoerder Jan Arendz meldt aan de LC dat hij vermoedt dat de tests onderweg van Bilgaard naar Deventer zijn kwijtgeraakt. De 86 gedupeerden krijgen voorrang zodra ze zich opnieuw laten testen. Inmiddels zijn er van de 86 gedupeerden 24 opnieuw getest. “Heel vervelend voor die mensen”, aldus Arendz. Vervelend is het zeker, want niemand zit te er op wachten om voor een tweede keer een wattenstaafje in je neus en keel te krijgen.

Het komt als een schok, want de GGD is nog nooit zoveel testmateriaal kwijtgeraakt. Het is trouwens niet de eerste keer. Arendz laat weten dat er in oktober 99 coronatests zijn kwijtgeraakt, maar deze waren gelukkig weer op tijd gevonden. Op vijf testlocaties in Friesland worden er per dag zo’n 1900 mensen getest. “Gelukkig is het in 185.000 gevallen wel goed gegaan”, laat Arendz weten.

Bron: LC

2 Reacties op “Veel coronatests kwijtgeraakt bij GGD Leeuwarden”

  1. Ook m’n zoon zn test was weg. Maar helaas niets van de GGD gehoord. Toen we belden wist ook niemand ergens van. Gelukkig vandaag een negatieve test, zelf ingepland ivm radiostilte GGD.

  2. Dit komt vast door de stress. Er hangt nogal veel vanaf. Ze zullen ongetwijfeld worden terug gevonden als het wat rustiger is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *