Vechten in de loopgraven, overleven op een onbewoond eiland of zombies vermoorden: je doet het bij House of VR in Leeuwarden

Zombies vermoorden, overleven op een onbewoond eiland of vechten in de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog: het zijn allemaal mogelijkheden bij House of VR, de beste VR-ervaring in Friesland!

Voordat we iets gaan vertellen over House of VR, is het misschien handig om eerst te vertellen waar VR voor staat. VR is de afkorting van Virtual Reality, virtuele realiteit. Met behulp van een bril, een vest, een rugzak, een pistool en bodytrackers (afhankelijk van het spel wat je gaat doen) stap je een andere, digitale wereld binnen.

Virtuele wereld

In die virtuele wereld is álles mogelijk! House of VR is opgericht door Dorus, die zo’n vijf jaar geleden tijdens een vakantie in Tokio op het idee kwam. In de Japanse stad kwam hij een VR City Zone tegen, een grote overdekte speelplaats met spellen in virtual reality. “Dat was zo groot en intens. Ik dacht: dat wil ik ook gaan doen”, vertelt Dorus enthousiast.

Een paar jaar later zakte de prijs van de apparatuur, waarna Dorus zich heeft ingelezen in de wereld van de VR. “Ik heb mij volledig in die wereld gestort zodat ik wist waar ik het over had. Dankzij de coronacrisis werd de drempel bij gamemaatschappijen binnen te komen ook iets lager”, vertelt Dorus.

En door de lagere drempel is het balletje gaan rollen. Dorus heeft op een gegeven moment contact gekregen met gamemaatschappijen en de allerbeste apparatuur naar Leeuwarden gehaald. In een pand aan het Bonifatiusplein, vlakbij de Bonifatiuskerk, had Dorus nog wat ruimte over. Uit hard werken is de VR- ruimte ontstaan.

In VR lopen, bukken, rennen en elkaar aanraken

House of VR biedt het beste van het beste op het gebied van Virtual Reality. In verschillende zones kun je schieten, racen, ontsnappen en spelen. De VR Arena geeft je volledige bewegingsvrijheid. Met behulp van allerlei trackers en computers worden je fysieke bewegingen gedetecteerd in Virtual Reality.

En dat betekent dus dat je jouw medespelers kunt horen en zien in VR! Je kunt óók lopen, bukken, rennen, elkaar aanraken en naar elkaar zwaaien. Op die manier wordt het extra gaaf om met zombies te vechten. Daarnaast zit er in het spel een rastertje, zodat je niet tegen de muur loopt.

Naast vechten met zombies kun je ook vechten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Als enige overlevenden moet je met je laatste voorraden het volhouden in een drie dagen lange, intense strijd tegen de vijand. Samen moeten jullie vijandelijk vuur ontwijken en Duitse aanvallen terugdringen.

Racen op het circuit van Zandvoort

Ooit naar Max Verstappen gekeken en gedacht ‘Dat wil ik ook wel’? Nou, bij House of VR is het mogelijk! Dankzij de speciale racegames voel (en hoor!) je de motoren ronken, bouwt de adrenaline op in je lichaam en is het net alsof je op het circuit van Zandvoort rijdt!

Dan zijn er nog de VR Escape Rooms, waarin de spanning van escaperooms en de grenzeloze mogelijkheden van VR naadloos in elkaar overlopen. Met maximaal twaalf mensen overleef je op een onbewoond eiland, help je de gekke hoedemaker uit Alice in Wonderland of ben je een hacker die geheime data uit de archieven van een groot bedrijf steelt.

Lasergamen Dan heb je nog de optie om in VR te lasergamen. Dat doe je met het spel Tower Tag. De spelers bewegen over een kaart, veroveren torens en proberen het andere team in het nauw te drijven. En elke toren kan worden gebruikt om dekking te zoeken. Door torens en platforms te veroveren kun jij je tegenstander verslaan.

Geen zin om naar de stad te reizen voor een VR experience? Dan biedt House of VR ook een thuiservaring aan. Je kunt een pakket met twee brillen reserveren en hebt de keuze uit een leuke selectie van actiespellen, avontuurspellen, muziekspellen, puzzelspellen en rolspellen.

Bedrijfsfeestjes en kinderfeestjes

Je zult er misschien niet gelijk aan denken, maar Virtual Reality is ook geschikt voor feestjes! Dat gebeurt vaak bij House of VR, geeft Dorus aan. Zo zijn groepen tot maximaal veertig personen welkom bij House of VR.

Er zijn 3 VR-Zones beschikbaar. De VR arena waar 6 spelers vrij kunnen rondlopen zonder bedrading, de VR raceroom met 4 Premium raceseats en de lasergame/escaperoom zone 6 speelvelden. Wanneer je zelf nog niet speelt, kun je onder genot van een ijskoud drankje meekijken en mee genieten op een van de schermen.

Interesse in een virtueel avontuur? Kom dan gerust eens langs bij House of VR! Alle informatie is te vinden op de website van House of VR, www.houseofvr.nl. Daar staat ook de uitgebreide informatie over alle spellen die je kunt spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *