Leeuwarden is een échte dinostad in de herfstvakantie!

Tijdens de herfstvakantie is Leeuwarden dit jaar een échte Dinostad! Er zijn namelijk maar liefst twee dino-activiteiten. In het Natuurmuseum Fryslân kun je de tentoonstelling T. rex in Town bekijken, maar ook AquaZoo heeft een dino-expositie.

AquaZoo is deze herfstvakantie opnieuw overgenomen door kolossale dieren. Maar liefst twintig levensechte, brullende dinosauriërs zijn neergestreken in het dierenpark. Je vindt er een grote Wuerhosaurus en een Apatosaurus, maar ook een Mosasaurus en andere ‘waterdino’s’. Kinderen gaan ze allemaal ontdekken aan de hand van de dino-zoektocht.

T. rex in Town

In Natuurmuseum Fryslân draait het om de T. rex. Met zijn gigantische afmetingen, enorme bek en vlijmscherpe tanden was dit één van de gevaarlijkste roofdinosauriërs die ooit heeft geleefd.

In het museum staat het skelet van een T. rex waarbij je als een echte wetenschapper onderzoek doet! Je onderzoekt bijvoorbeeld hoe oud de T. rex was, wat ze precies at en hoe haar leven er uit zag.

Daarnaast kom je ook in actie. Door middel van een dansje kun je bijvoorbeeld een dinovrouwtje verleiden. Helemaal spannend is de fietstest: kun jij al fietsend een T. rex voor blijven? Of word je opgeslokt met huid en haar?

Verschillende workshops tijdens herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie is er in het museum ook genoeg te beleven. De vakantie begint met de Coole Kidsnacht op vrijdag 14 oktober. Nog voor ‘T. rex in Town’ officieel opengaat, mogen kinderen deze avond als eerste een kijkje nemen bij de T. rex. Het museum is extra open van 17.00 tot 21.00 uur.

Verder worden er verschillende workshops rond T. rex in Town georganiseerd. Hierbij gaan kinderen de wereld van de dino’s verder ontdekken door middel van muziek en theater, verhalen, maar ook met graffiti. Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de websites www.aquazoo.nl en www.natuurmuseumfryslan.nl. Beide zijn van 15 t/m 30 oktober dagelijks geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *