Vanaf 2024 staan er nieuwe kapiteins aan het roer van De Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander krijgt ‘binnenkort’ nieuwe eigenaren! Eigenaar René doet in 2024 een stapje terug en dan komen Sam en Sven aan het roer staan. En om beide toekomstige eigenaren even wat beter te leren kennen, stellen we ze aan jullie voor.

Laten we simpel beginnen: wie zijn jullie?

Sam: Ik ben Sam, de zoon van René. Ik ben twintig jaar en werk hier al bijna zes jaar. Ik ben begonnen in de afwas en heb mijzelf zo omhoog gewerkt.

Sven: Ik ben de neef van René en samen met Sam op mijn dertiende begonnen in de afwas. Daarna zijn we allebei in de keuken gaan werken en dat is niet meer veranderd.

Waren jullie altijd geïnteresseerd in de horeca?

Sam: René had een afwasser nodig, dus wij zeiden: dat doen wij wel! En als jonge jochies ben je natuurlijk niet zo serieus. In de keuken hadden ze iets meer overzicht en controle. Zo is het begonnen.

Sven, ik zie jou knikken. Heb jij hetzelfde?

Sven: Het is heel mooi dat je zoiets voor een ander kunt doen. Mensen tevreden houden heeft wel een bepaalde charme. Het maakt heel vrolijk. En als er klachten zijn, doe je natuurlijk je best om het op te lossen.

Trekken jullie je klachten dan ook echt aan?

Sam: Hangt er vanaf. Het kan een smet op de avond zijn en je merkt dat iedereen in het bedrijf heel erg betrokken is.

En dan ga je van afwasser straks naar eigenaar. Hoe is die weg gegaan?

Sam: Op een gegeven moment komt het ter sprake en ga je het deels uitwerken. En zo kom je op een plan om het bedrijf over te nemen. En we hebben allebei een opleiding gevonden die bij ons past.

Sven: Die gaan we dan straks samen doen.

Sam: Het begon allemaal zo’n twee jaar geleden. René, wanneer begonnen we met de overname?

René: Er was altijd wel sprake van, maar de plannen stonden niet vast. Ik heb dit werk nu zo’n veertig jaar gedaan, waarvan vijfentwintig bij De Vliegende Hollander. En corona heeft ervoor gezorgd dat ik er anders over ben gaan nadenken. Het is tijd voor een nieuwe generatie.

En blijf jij dan nog bij De Vliegende Hollander werken?

René: Ja, dat willen ze graag. Dan kunnen ze mij nog commanderen! Haha. Nee, ik blijf hier sowieso nog werken, maar wil wel graag een stapje terug doen. Ik vind het leuk om te doen, maar ik merk dat het werk wel zwaarder wordt. Ik blijf dan gerechten verzinnen, bijvoorbeeld.

Sam: Jij de denkende kracht en wij de uitvoerende kracht, zoals jij gister tegen ons zei. René: Ja, precies. En ze moeten goed nadenken over wat ze willen en hoe ze het bedrijf willen voortzetten. En als ze het bedrijf bijvoorbeeld na vijf jaar willen verkopen of er een totaal eigen concept van willen maken, is dat ook prima.

Dan ga ik die vraag aan jullie terugstellen, Sam en Sven. Zijn er al dingen die jullie willen veranderen?

Sam: Niet zozeer in het bedrijf, maar we moeten natuurlijk wel onze eigen identiteit creëren. Onze eigen smaken, onze eigen gerechten. We zijn nog aan het leren wat lekker en haalbaar is. We hebben bijvoorbeeld wel leuke ideeën, maar je moet dan eerst van alles controleren.

Sven: Ja, of het überhaupt door kan gaan of niet. En hoe geven wij onze eigen twist er aan?

Dat leren jullie dus de komende tijd nog. Nemen jullie begin 2024 De Vliegende Hollander over?

René: Januari ’24 staat in de planning. En misschien blijf ik dan tot mijn zeventigste nog wel hier!

Sam: We zien wel waar het schip strandt!

1 Reactie to “Vanaf 2024 staan er nieuwe kapiteins aan het roer van De Vliegende Hollander”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *