Barn & Barrels: heerlijke (kip)gerechten in een laagdrempelig jasje!

Leeuwarden is een nieuw horecaconcept rijker! In het pand waar vroeger Kareltje Kat’s zat, vind je namelijk Barn & Barrels. Het restaurant is opgericht door Anders en Hicham en hier vind je heerlijk en goed eten voor een lage prijs.

Zowel Anders als Hicham zijn geen onbekenden in de Leeuwarder horecawereld. Je kunt Anders namelijk ook kennen als de eigenaar van keukencafé TOTT schuin tegenover Barn & Barrels. Hicham is de voormalig eigenaar van Las Tapas.

Tijdens corona werd voor het pand van Barn & Barrels een huurder gezocht. “En ik ben samen met Hicham ingestapt”, vertelt Anders. “Wij zijn goede vrienden. Hicham wilde zich meer focussen op foodtrucks. En dat was tijdens corona erg lastig, dus was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.”

Gegrilde (kip)gerechten en andere menuopties

En die nieuwe uitdaging is dus Barn & Barrels geworden! Het laagdrempelige restaurant is ingericht als een leuk en gezellig Amerikaans eethuis waar je aan een tafel of de bar kunt aanschuiven voor een cocktail, speciaalbier en lekker hapje.

Bij het restaurant wordt voornamelijk met kip gewerkt. En dat zie je ook zeker terug op de menukaart: hot wings, worstjes van kippenvlees, chicken tenders, geroosterde halve kippen: je vindt het allemaal terug. Bij je kipgerecht krijg je een van de vier heerlijke marinades naar keuze: Indian curry, Portugese piri-piri, Marokkaanse Haras el Hanout of American Smokey Barbecue.

Fajitas, vegetarisch en burgers

Kip is overigens niet het enige dat je hier kunt bestellen. “We verkopen ook hele leuke fajitas, die ook vegetarisch gemaakt kunnen worden. Daarnaast staan er ook spareribs van kalfsvlees en ontiegelijk goede burgers op de menukaart”, vertelt het duo.

“En de burgers worden goed ontvangen. Mensen zijn er écht enthousiast over.” Wat overigens ook goed is om te weten: binnen Barn & Barrels is alles halal. “Er zijn veel mensen die halalvlees willen bestellen. En dat gebeurt niet alleen wegens geloofsovertuiging”, legt Hicham uit. “Het is mooi dat we het kunnen aantonen voor de mensen die daar behoefte aan hebben. We zijn er ook heel erg blij mee.”

Goede borrelkaart en borrelplank

Naast heerlijk eten vind je hier ook genoeg lekkers voor een goede borrel. Er zijn veel verschillende bieren, zowel op fles als op tap. Daarnaast is er veel keus voor de speciaalbierliefhebber. En ook voor de fan van cocktails is het goed vertoeven.

Barn & Barrels is tussen vijf uur en negen uur ’s avonds ingericht als restaurant. Vanaf negen uur ’s avonds tot de late uurtjes ben je welkom voor een echt goed gevulde borrelplank en een goed drankje. Meer informatie vind je op de website van Barn & Barrels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *