Vanaf 2022 geen huis-aan-huis of reclame meer zonder sticker

Leeuwarders zonder sticker op hun brievenbus krijgen in de toekomst geen reclamefolders en naar alle waarschijnlijkheid ook geen huis-aan-huis-bladen meer. Dit gaat vanaf de tweede helft van 2022 in. 

Dit is in november al besloten, maar GroenLinks-wethouder Bert Wassink wil het plan komende winter nog eens bespreken met de raad. De verandering sluit aan bij de overgang op diftar, waarbij gezinnen per kil afval en per lening van hun afvalbak betalen. 

Tenzij er een nee/nee-sticker of nee/ja-sticker op de brievenbus zit, krijgt iedereen op dit moment nog weekbladen en reclame bezorgd. 

Bij de vele huizen zonder sticker hield de bezorging dus op. Dit leidde tot een aanzienlijke afname van de hoeveelheid oud papier. Een ruime meerderheid in de Leeuwarder gemeenteraad is hier enthousiast over, in de strijd tegen het afval.

Het nieuwe systeem leidt tot een fors lagere oplage van huis-aan-huisbladen. Gevolg is ook een minder bereik van gemeentelijke mededelingen en verkiezingsdrukwerk. In verschillende delen van het land kwamen uitgevers in opstand tegen het besluit. 

Bron: LC

3 Reacties op “Vanaf 2022 geen huis-aan-huis of reclame meer zonder sticker”

  1. Ik vind het erg jammer. De Huis aan Huiskrant wordt door ons altijd gelezen en de reclameborden worden doorgespit.

    1. Wil je een jaj ja sticker heeft gemeente Leeuwarden niet, wel ja nee en nee stickers. Vraag je waar dan wel. Krijg je van de gemeente te horen, ach mevrouw gaat volgend jaar pas in. Waarom publiceer je dan wel alvast het artikel daarover????? Verbijsterend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *