UITagenda: Under Wetter, Mother’s Finest en het Fries Straatfestival

Nog geen weekendplannen? Dit weekend valt er weer van alles te beleven in onze mooie stad! We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Mother’s Finest

Funking vet! Mother’s Finest komt terug naar Leeuwarden om in Neushoorn vijftig kaarsjes uit te blazen. Deze legendarische band rockt nog even hard als in de jaren zeventig en zijn de tot op de dag van vandaag de vaandeldragers van de funkrock.

Kaartjes voor Mother’s Finest zijn te koop bij Neushoorn.

Under Wetter

Heb je de voorstelling Under Wetter van Tryater nog niet gezien? Op 27 en 28 mei is het nog mogelijk, daarna is de voorstelling pas op 28 juni weer in Warga te bezoeken.

De voorstelling gaat over de familie Kingma en hun ijsbaan, die al jaren op hun land staat. Terwijl de geest van Kingma senior nog steeds rondwaart, is dochter Afke verdeeld. Zal ze haar belofte houden om haar baan te behouden, of zal ze het land verkopen om haar boerderij te redden? Haar zoon heeft recht op een toekomst en schaatsen kan bijna niet meer. Zal de ijsbaan ze weer bij elkaar brengen zoals vroeger?

Kaartjes voor Under Wetter koop je bij Tryater.

Fries Straatfestival: Leeuwarden op zijn kop!

Dit weekend barst er in het centrum van Leeuwarden het Fries Straatfestival los. De 41e editie staat in het teken van de natuur: het leven van bomen, maar ook ons eigen leven als mens. Waar liggen jouw wortels? En waar ligt jouw toekomst?

Het programma van het Fries Straatfestival is enórm uitgebreid, maar je kan onder andere je levenslijnen op je hand laten lezen door mysterieuze kinderen of in het stedelijke wildlife park van Leeuwarden op Urban Safari gaan. Ook Bosk speelt een grote rol!

Het volledige programma vind je hier. Het Fries Straatfestival is gratis te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *