UITagenda: Oldepop, 90s XXL, RAAMH en nog meer

Nog geen weekendplannen? Dit weekend valt er weer van alles te beleven in onze mooie stad! We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Oldepop (20 mei) en 90s XXL (21 mei)

Met Oldepop en 90s XXL staat Leeuwarden dit weekend in het teken van de festivals! Voor 90s XXL is er een aantal helden opgetrommeld om een goed feestje neer te zetten. SNAP!, T-Spoon, Twenty 4 Seven, Darkraver, Dikke Lul Band, That 00’s Show en Crazydicks DJ Team knallen de sterren van de hemel.  Als je kaartjes hebt gekocht voor de mei-editie van 2020 en 2021 zijn deze ook nog geldig.  

Voor Oldepop is er ook een goede line-up. Deze bestaat uit Tino Martin, Jeroen van der Boom, René Froger, Waylon en natuurlijk de Vetste Band van Friesland: Stageline! 

Kaartjes kopen via Oldepop zijn hier te koop. Liever naar 90s XXL? Kaartjes haal je via deze webshop.

RAAMH: geen hofcultuur, maar steegcultuur

Meer zin in kunst? Loop dan eens langs RAAMH van Neushoorn! Je vindt de expositieruimte in de voormalige rookruimte van Neushoorn. In RAAMH worden bijzondere kunstinstallaties en exposities getoond, die je alléén vanaf de Haniasteeg kunt zien.

Het doel van RAAMH is om kunst en kunstenaars zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk te tonen. Een kennismaking tussen kunstenaar en straat: geen hofcultuur, maar steegcultuur.

Lees hier alles over de nieuwe expositie in RAAMH.

Kom naar de kunstverkoop van Ryszard (en steun het goede doel)

Hou jij van kunst en steun je graag een goed doel? Kom dan zaterdag 21 en zondag 22 mei naar de kunstverkoop op het Noordvliet! Op deze dag wordt er kunst verkocht van diverse kunstenaars en steun je de MS-behandeling van Ryszard.

Tijdens de kunstverkoop worden zo’n dertig kunstwerken aangeboden, variërend in prijs van €100 tot €1.000. Het gaat om onder andere tekeningen, schilderijen en giclees (een reproductie van een schilderij, van zulke goede kwaliteit dat je hem moeilijk van het origineel kan onderscheiden). Daarnaast vind je ook kunstwerken van onder andere Anja de Boer en kunstenaarsduo Joris Collier en Gerdie de Jong.

De kunstverkoop vindt plaats in de yogastudio van Ryszard en Myon, op het Noordvliet 145 in Leeuwarden. Op beide dagen (21 en 22 mei) ben je tussen 10.00 uur en 17.00 uur van harte welkom. “We maken er twee gezellige dagen van met kunst, koffie en thee, dus kom gerust langs en vrijblijvend kijken”, sluit Ryszard af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *