UITagenda: NNO, Kosheen, Doctor Strange en geologie

Nog geen weekendplannen? Dit weekend valt er weer van alles te beleven in onze mooie stad! We zetten vier tips voor je op een rijtje.

Stervioliste Simone Lamsma en het Noord Nederlands Orkest

Op 14 mei speelt het Noord Nederlands Orkest (NNO) in De Harmonie. Daar is de Friese stervioliste Simone Lamsma ook bij aanwezig. Ze speelt Tsjaikovski’s Vioolconcert, een mooi en vurig werk dat voortkwam uit een emotionele crisis. Het staat bekend als één van de toppers uit het vioolrepertoire.

Tijdens dit concert zal Kerem Hasan het Noord Nederlandse Orkest dirigeren in Benjamin Brittens Four Sea interludes en de Symfonische Dansen van Rachaminoff. 

Kaarten zijn te bestellen via de website van De Harmonie.

Beukend het weekend in met Kosheen

Het Britse Kosheen ken je natuurlijk van de drum-‘n-basshits ‘Hide U’ en ‘Catch’, waarmee het electrotrio beukend het nieuwe millennium inluidde. De innovatieve electrohelden ontpopten zich als ware pioniers op het gebied van drum-’n-bass en breakbeat. In Neushoorn laten ze zien dat ze met hun dikke liveshow het dak er nog steeds afblazen!

https://www.youtube.com/watch?v=1IkiHcK5ih8

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

De grootste Marvelfans hebben de nieuwste film over Doctor Strange natuurlijk al láng gezien, maar ook dit weekend kun je de film bezoeken.

In Marvel Studios’ Doctor Strange in the Multiverse of Madness onthult het MCU de Multiverse en verlegt het zijn grenzen verder dan ooit tevoren.Met hulp van bekende en nieuwe helden verkent Doctor Strange de gevaarlijke realiteiten en uithoeken van de Multiverse en neemt hij het op tegen een mysterieuze, nieuwe vijand.

Geologie in Doggerland

Natuurmuseum Fryslân staat dit weekend helemaal in het teken van geologie en van mensen en dieren die in Doggerland hebben geleefd.

In het atrium van het museum staan verschillende replica’s van dieren uit de prehistorie. Zo vind je hier een mammoetbaby, een rendier, een edelhert en een muskusos. Er is zelfs een compleet skelet van een holenbeer, een beer die tot 3,5 meter hoog kon worden wanneer ze op hun achterpoten staan.

De leden van de GEA kring Fryslan laten ook hun eigen vondsten zien, zoals mineralen, zwerfstenen en fossielen. Het is ook mogelijk om mineralen, fossielen of zwerfstenen te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *