Tryater brengt BINGO!

Tijdens Festival Overmorgen van de Friese theaters speelde het nieuwe theatercollectief Ploech & Eide de Nederlandstalige versie van het stuk BINGO!. Een solo van de bekende actrice Tamara Schoppert over armoede en eenzaamheid. Tryater heeft het stuk omarmd en brengt vanaf eind januari de Friestalige versie naar diverse locaties in Friesland, met ook nu Tamara Schoppert in de hoofdrol.

Schoppert speelt Tine in deze door Herman van de Wijdeven (bekend van o.a. Mestmoeders en Maalkop van PeerGroup) geschreven voorstelling. Als bezoeker zit je met je kopje koffie of thee en een bingokaart met anderen aan een tafel.

Tamara speelt vlak voor en tussen de tafels door. Tijdens het bekende spel met de genummerde ballen neemt ze je als Tine mee naar diens jeugd. En wanneer de prijs is gewonnen, kijkt iedereen elkaar eens goed aan en drinkt nog een kop koffie of thee met elkaar

Over de voorstelling

Tine leidt de bingo in een buurthuis. Ze komt vandaag te laat. Tine verontschuldigt zich en begint onbedoeld over haar pas overleden moeder, met wie ze al tien jaar geen contact had.

Net zag ze haar ouderlijk huis en ontdekte de armzalige omstandigheden waaronder haar moeder blijkbaar woonde. Terwijl Tine haar best doet om op vrolijke wijze de bingo tot een goed einde te brengen, ontleedt ze de relatie met haar moeder.

Die staat opeens in een heel ander daglicht. Had ze meer moeten zien, iets anders kunnen doen? Ze vraagt het zich hardop af. En dan roept er iemand: ‘Bingo!’

De Leeuwarder Courant schreef over BINGO!: “Het lijkt een beproefd recept – iemand doet tijdens een publiek optreden onbedoeld bekentenissen over gevoelige zaken uit zijn of haar privéleven – totdat aan het slot duidelijk wordt dat het werkelijke verhaal net even anders is dan het zich aanvankelijk liet aanzien.

Tickets koop je op tryater.nl. Ben je scholier of student? Dan krijg je € 5,- korting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *