Tresoar verbindt het verleden, heden en de toekomst

Tresoar verbindt verleden, heden en toekomst en laat jou mear sjen: meer van Fryslân, meer van jezelf!

Het is de plek waar je informatie, vindt en hoort over je achtergrond, je huis, je dorp en misschien zelfs een stukje van je eigen identiteit. Duik de archieven in en ontrafel je familie geschiedenis, bezoek exposities of een lezing en ontdek het verhaal van Fryslân.

Niet alleen in Tresoar maar ook in Obe, het podium voor literatuur, kunst en taal. Tresoar is de schatkamer van Fryslân, het kenniscentrum waar verhalen tot leven komen.

Collectie

Je vindt er talloze in Fryslân verschenen kranten en tijdschriften, de oudste en nieuwste (Friese) literatuur, tienduizenden foto’s, films, geluidsopnames, rechtbank verslagen, notariële akten, de Atlas van Blaeu, handschriften en brieven van bekende Friezen, bedrijfsarchieven van bijvoorbeeld Douwe Egberts, cd’s van Friese punk tot klassiek, bibliografieën, wetenschappelijke publicaties en nog veel meer.

Activiteiten voor jong en oud

In het Tresoar gebouw bruist het van activiteiten voor jong en oud: concerten, lezingen, tentoonstellingen, educatieve projecten, kindercolleges. Daarnaast is het een ideale ruimte voor wetenschappers, genealogen, studenten en scholieren om in alle rust (samen) te kunnen werken aan onderzoek.

Kom langs en ontdek het zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *