Tres Jolie: kleurexpert en interieurstylist

Een begrip op interieurgebied in Leeuwarden en ver daarbuiten: Tres Jolie. We kennen Ellen als interieurstylist en eigenaresse van de woonwinkel aan de Sint Jacobsstraat. Na zeven jaar hier de woonwinkel te hebben gehad, slaat ze een nieuwe weg in!

“Ik ga doen waar ik goed in ben. Mijn hart ligt bij het interieur en daar zijn later woonspullen bijgekomen. Nu ga ik terug naar waar het allemaal begon; maar een stuk wijzer en met meer ervaring.”

Die kennis en ervaring heeft ze in de afgelopen 14 jaar opgebouwd. Eerst aan de Klokstraat, en daarna verhuisde ze naar de Sint Jacobsstraat. Afgelopen voorjaar is het voormalig pand van Nørd onderdeel geworden van de huidige winkel, maar daarmee zijn de veranderingen nog niet helemaal klaar!

Interieur & advies

De woonwinkel zoals we die nu kennen, sluit haar deuren. “In het begin heb ik me verdiept in verf en daar kwamen later interieuraccessoires bij, wat uiteindelijk uitliep tot hoe Tres Jolie nu is: interieur en advies, met woonwinkel. Maar we komen simpelweg tijd tekort. Dus nu gaan we ons specialiseren: doen waar we goed in zijn en mensen blij maken!”

Het nieuwe gedeelte wordt een interieurstudio waar je je kunt laten adviseren op gebied van vloeren, raambekleding, behang en uiteraard verf en kleuren. En daarmee gaat ze terug naar waar het allemaal begon. Het meest bijzondere (houten!) behang, de mooiste stoffen voor raambekleding en showroom laten je gelijk dromen over een hele restyling van je woonkamer.

Kalk- en krijtverf

De liefde voor interieur is met kalk- en krijtverf begonnen. Ondertussen is Ellen hierin gespecialiseerd en een expert op het gebied van kleur. “Er gaat geen liter verf over de toonbank, zonder dat ik weet waar het op komt. Bij de een staat een kleur heel anders dan bij de ander. Welke muur wil je schilderen, wat zoek je precies, hoe is de lichtinval? Dat kun je zelf allemaal onderzoeken, door met kleurkaarten te kijken wat het mooist staat of ik kom bij je langs en help je daarbij.”

Anders dan de aanschaf van verf bij een bouwwinkel, krijg je hier advies op maat en wordt er naar de gehele ruimte gekeken. “Wat ons onderscheidt, is dat we naar het totaal kijken. We kijken wat bij jouw meubels past, of de vloer wel bij de kleur matcht en wat het met de hele ruimte doet. Als kleuren eenmaal kloppen, dan geeft het rust en gaat dit ook niet snel vervelen.”

Haar passie voor verf en kleur groeide uit tot een liefde voor interieur. Door heel Nederland geeft Ellen interieuradvies in iedere denkbare soort woning en in iedere mogelijke stijl. “Ik verplaats mij natuurlijk altijd in de klant. De trends en verschillende stijlen volg ik ook, maar dat speelt in mindere mate een rol. Persoonlijke stijl en smaak zijn belangrijker dan trends.”

“Dus trends hoef je niet altijd toe te passen, mix het juist. Het mag ook wel een beetje schuren: het hoeft niet perfect strak te zijn. Er mag iets geks tussen staan; het kastje van oma, persoonlijke spullen en tierlantijntjes. Wij zorgen er wel voor dat het een geheel wordt, altijd! En hoe verschillend de smaken van een stelletje ook zijn, er zijn altijd overeenkomsten te vinden.”

Terug naar het begin en naar waar haar hart echt ligt. Want tijdens een gesprek met Ellen voel, hoor en zie je de passie en enthousiasme over haar vak. En het werkt aanstekelijk: zodra je de interieurstudio uitloopt, wil je het allerliefst gelijk je woonkamer, slaapkamer of totale woning onder handen nemen. Met behulp van Ellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *