Topevenementen, maar ook vernielingen en mishandelingen: Leeuwarden beleeft weekend met zuur nasmaakje

Qua evenementen hebben we een topweekend achter de rug. De bloemetjesmarkt, om maar een voorbeeld te noemen, kleurde onze stad weer mooi groen. En het Fries Straatfestival zorgde voor een weekend vol vermaak. Helaas barstte dit weekend ook van de vernielingen en overtredingen.

En dat geeft natuurlijk een beetje een zuur nasmaakje. Zo zijn er bij de Waag zaken vernield en in de gracht gegooid. Ook zijn de borden van de City Train vernield, net als spandoeken van de gemeente. Op het terrein van de Blokhuispoort heeft iemand geprobeerd met een heftruck te rijden. Dat leverde de heftruck en een geparkeerde vrachtauto lakschade op.

Vernielingen en mishandelingen

We zijn er nog niet: ook een deur van het gemeentehuis is vernield. Daarnaast zijn er banners en pylonen van het Fries Straatfestival gestolen. Ook de politie had het druk. In het weekend zijn agenten meerdere keren uitgerukt voor vechtpartijen en mishandelingen.

In de nacht van zaterdag op zondag, rond 01.00 uur, kreeg de politie een melding van een mishandeling op de Grote Hoogstraat, waarna iemand is aangehouden. Ongeveer een halfuur later was het weer raak en moest de politie uitrukken voor een vechtpartij op de Groningerstraatweg. Daarbij is onder andere met bakstenen gegooid.

Wildplassers

En de lijst gaat door. Op het Ruiterskwartier heeft een man een vrouw in het gezicht geslagen en in de Nauwesteeg stond iemand te wildplassen. Allebei zijn aangehouden. Op het Reigersplein trof de politie óók een wildplasser aan. Het bleek te gaan om een inwoner van Zutphen, die door de politie werd gezocht. Ook hij is aangehouden.

Wat betreft de vernielingen in Leeuwarden zijn er nog geen aanhoudingen verricht. Ook heeft de politie nog geen vandalen op het oog. Heb jij tips of iets gezien? Burgemeester Buma roept op om dit te melden via 0900-8844.

Laten we hierbij hopen dat volgend weekend rustiger is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *