Tonnen verlies voor Fuerza Bruta

Het had een heus succes moeten worden, maar helaas… De show was wellicht een groot spektakel, maar op financieel gebied is Fuerza Bruta behoorlijk tegengevallen.

Tonnen verlies. Onder andere doordat er minder bezoekers kwamen dan aanvankelijk werd verwacht. Van de 22.000 bezoekers waarop gehoopt werd, kwam in werkelijkheid slechts de helft. Daarnaast werden er tickets aangeboden voor lagere prijzen en werden er ook genoeg vrijkaarten weggegeven. Dat is natuurlijk ook niet handig als je een hoge omzet wil halen. Uiteraard was een kaartje sowieso al aardig prijzig en dat is gewoonweg niet betaalbaar voor iedereen.

De pers was lovend over Fuerza Bruta en is voorafgaand veel in de publiciteit geweest. Het heeft dan ook een positieve invloed gehad op het culturele aanbod in Friesland, maar is al het geld wat erin is gestoken het waard als het vervolgens tonnen verlies oplevert? Er zijn meerdere vergelijkbare organisaties als de Harmonie en Neushoorn die maar al te graag subsidie willen ontvangen. En dan wordt een verliesgevende show wel gesubsidieerd, dat levert scheve gezichten op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *