Tóch geen gratis regenton van Provincie Fryslân: “Ze moesten zich schamen” 

Provincie Fryslân startte afgelopen week een actie waarbij Friezen een gratis regenton konden krijgen. De actie was immens populair: er kwamen 9.000(!) aanvragen binnen, terwijl er 1.500 regentonnen beschikbaar waren. Na eerdere bevestigingsmails krijgen veel Leeuwarders toch géén gratis regenton. En daar zijn ze flink pissig over. 

Na de aanvraag voor de regenton kreeg je een automatische bevestigingsmail met een code. En het ding is: dat is geen bevestiging voor een gratis regenton, maar een bevestiging dat je inschrijving binnen is. Een gevalletje onduidelijke communicatie, dus. 

“Lekker naaien” 

De afwijzingsmail wordt gedeeld in de Facebookgroep ‘Je bent een Liwwadder als….” en de reacties zijn niet mals. “Misleiding”, “De helft belandt toch wel weer op Marktplaats”, “Ze moesten zich schamen”, “Lekker naaien”, “Mooie nepperij” en zo kunnen we nog wel even doorgaan.  

Toch een regenton in je tuin? Provincie Fryslân verwijst naar het dichtstbijzijnde tuincentrum waar je je kunt laten adviseren over een geschikte regenton of andere klimaatvriendelijke maatregelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *