Prominente Leeuwarders: Sylvana IJsselmuiden

In onze nieuwe rubriek Prominente Leeuwarders zetten we elke keer een andere BL’er (Bekende Leeuwarder) in het zonnetje. De BL’er van vandaag is een prachtige verschijning: Sylvana IJsselmuiden!

Sylvana is voornamelijk online bekend. Ze werkt onder andere voor Dumpert en is in 2020 uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland. Voordat ze bekend werd, begon ze (net zoals veel creatieve Leeuwarders) ‘gewoon’ bij Parnas. Tijdens haar theateropleiding op D’Drive begon ze al met spelen in reclames.

Theateropleiding op D’Drive

Na haar opleiding startte Sylvana als presentatrice bij Autobahn. “Ik vond het wat ongemakkelijk, maar deed het toch. Al snel klikte het goed”, vertelde ze destijds aan ons in een interview. Toen een presentator van Dumpert vertrok, gaf Sylvana aan de presentatie van de F1 Show wel te kunnen doen. “Zo mocht ik vaker bij Autobahn presenteren en vonden ze me ook leuk voor Dumpert TV.”

In interviews vertelt Sylvana altijd over de theateropleiding die ze heeft gedaan, en ook over dat mensen altijd denken dat het werk haar maar komt aanwaaien. Dat is echter het tegenovergestelde van wat werkelijk gebeurde. Via-via haalde ze veel werk binnen, maar werd eveneens honderden keren afgewezen.

“Veel van mijn klasgenoten zeiden vaak: ‘Ik wil graag presentator of acteur worden, maar het lukt me maar niet.’ Daar kan ik me zo aan ergeren. Tuurlijk, als je dat steeds blijft roepen dan lukt het ook niet. Met de juiste mentaliteit kom je juist best ver”, liet ze in 2018 aan ons weten (link naar vorig interview).

In 2020 kwam ze hier in een volgend interview op terug. “Ik doe dit werk al tien jaar. Mensen denken dat het mij komt aanwaaien, maar ik heb genoeg tegenslagen gehad. Ik ben geleidelijk aan het klimmen en daar ben ik best blij mee.”

Wonend in Leeuwarden

Syl was in 2021 te zien in het 21ste seizoen van Expeditie Robinson en in 2022 deed ze mee aan de kerstspecial van De Alleskunner VIPS. En het mooiste nieuws: tegenwoordig woont ze niet meer in de Randstad, maar in onze mooie stad!

Wil jij weten wat Sylvana tegenwoordig doet? Volg haar dan op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *