Tip van Jelle: Winters drankje

Na een dag door de kou, regen en wind fietsen is er niets fijner dan je nestelen bij de open haard, houtkachel of bij de centrale verwarming en te genieten van wijn, rum, kruidenbitter, cocktail of een rogge jenever. Drink minder, drink beter en kom de verschillende drankjes proeven bij Jelle’s proeflokaal en ontdek welk winters drankje het beste bij jouw smaak past.  

Epicuro appassimento 

Deze stevige wijn is heel toegankelijk om te drinken en komt uit Italië. De wijn is lekker voor bij het kerstdiner of voor de koude winterdagen. Bij deze wijn worden de druiven eerst gedroogd voordat ze er wijn van maken, waardoor de smaak geconcentreerder wordt. Door het droogproces blijft er een klein restzoetje over. Hierdoor is deze wijn, ondanks dat hij erg vol van smaak is, ook nog heel toegankelijk. De wijn is het hele jaar in de aanbieding bij Jelle.
Per fles 11,99
3 flessen 32,50 
6 flessen 59,95  

Chairmain’s reserve spiced rum

Deze spiced rum wordt, in tegenstelling tot de meeste rums, niet synthetisch op smaak gebracht, maar door een zak met kruiden in de rum te hangen. Dit drankje uit Saint Lucia is verwarmend, kruidig en wat fruitig dankzij de sinaasappelschil in de kruidenmix. Je kunt het zo drinken, maar er zijn ook hele lekkere cocktails mee te maken, zoals een dark&stormy, door de spiced rum te mixen met ginger beer.  
fles 22,50

Jappie fiskersbitter

Deze kruidige en zoete likeur is exclusief bij Jelle te koop. Het is gemaakt van verschillende kruiden en specerijen en de meeste hiervan zijn te vinden langs de Friese waterkant. Je kunt dit drankje gekoeld en op kamertemperatuur drinken. De likeur is goed voor de spijsvertering als je het voor of na de maaltijd drinkt. Interessant detail is dat op het etiket een oude foto van Jelle’s vader, binnenvisser Jappie Spijkstra, is te vinden.
fles 12,50

Kalkwijck rogge jenever

Deze jenever is in plaats van graan gemaakt van rogge. Rogge geeft het een beetje een zoetig en kruidig smaakje. De jenever is wat kruidiger en warmer voor de winter en wordt gestookt door een vrouwelijke distilleerder, Lisanne Benus. Het product komt uit Vroomshoop en is een echt Nederlands product. Lisanne maakt het helemaal zelf. De meeste distilleerders kopen alcohol uit België of Amsterdam en die distilleren er dan nog mee. Lisanne heeft een boerderij waar ze het graan verbouwt en daar distilleert ze zelf haar drank van. Ze maakt het van korrel tot borrel. 
fles 23,99 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *