The Tosti Club: dé plek voor lekkere tosti’s, gezond ontbijt, hamburgers en Friese streekbiertjes

Een lekkere snack tussendoor, de ideale studentenmaaltijd of gewoon even wat eten tijdens het uitbrakken na een wilde avond: The tosti is ideaal voor elke situatie! Nu kan je natuurlijk voor een simpele kaastosti kiezen, maar wat dacht je van eentje op 18 millimeter dik gesneden The Tosti Club brood met pindakaas, kipfilet, sambal en taugé? Of eentje met oude kaas, rucola, serranoham, pijnboompitjes en zongedroogde tomaten? Bij The Tosti Club vind je deze heerlijke combinaties. Nadat we hongerig de menukaart hebben bekeken, gaan we met eigenaar Niels van The Tosti Club Leeuwarden om tafel zitten. Hij vertelt vol enthousiasme over zijn bedrijf, de gekste tosticombinaties, hoe corona het wel héél spannend maakte én biedt ons een tosti aan. Daar zeggen we geen nee tegen…

“Ik zag op Instagram een post van The Tosti Club Nederland, waarin ze franchisers zochten voor een vestiging in Leeuwarden. Nadat ik mij in het concept verdiepte, was ik eigenlijk gelijk geïnteresseerd! Samen met mijn vriendin en schoonzus, waar ik het bedrijf mee ben gestart, zijn we naar de hoofdvestiging in Breda gereden om de sfeer te proeven en nou ja: alles klopte. Het verhaal van het ontstaan, de sfeer was goed, de tosti’s smaakten fantastisch en de klik met de franchisegever was er gewoon. Een week later kwam de oprichter naar Leeuwarden en hebben we de volgende stappen gezet.”

Crowdfunding en opening

“Het was voor ons niet de ideale tijd, want mijn vriendin en ik hadden net samen een nieuwbouwwoning gekocht. Gelukkig zat er overwaarde in, die we hebben gebruikt om The Tosti Club te financieren. De rest is via crowdfunding gegaan. Dat ging boven verwachting goed, binnen drie kwartier zaten we vol! Dat moment weet ik nog heel goed. We zaten op de helft van het streefbedrag en ik deed de laptop dicht om even wat te gaan eten. Nog voordat ik mijn eerste hap nam, werd ik gebeld. Ik geloofde het niet! Binnen een paar minuten, he? Nou ja, dat was vlak voor kerst. De feestdagen hebben we dus extra feestelijk gevierd.”

Zenuwachtig en corona

Na een jaar keihard werken is The Tosti Club op 14 maart opengegaan. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. “Ik was echt zenuwachtig”, vertelt Niels. “Op een paar Facebookberichtjes na waarin werd aangekondigd dat we open gingen, had ik geen reclame gemaakt. Om tien uur gingen we open en was het ontzettend rustig in de stad. Toen er om elf uur een paar koffiedrinkers langskwamen, werd ik nog zenuwachtiger. Ik twijfelde ook wel even of het goed zou komen, eerlijk gezegd. Om twaalf uur leek het net alsof mijn deuren te klein waren, want ie-der-een wilde naar binnen! Tot laat in de middag was het echt gekkenhuis. Mensen moesten zelfs buiten wachten. Dat was echt fantastisch.”

Na een succesvolle opening, moest net zoals alle andere horeca ook The Tosti Club tijdelijk in lockdown. “Ik weet het nog heel goed. Samen met de oprichter van The Tosti Club Nederland zat ik achter in de zaak naar de persconferentie te kijken. Toen ik hoorde dat de horeca in een complete lockdown ging, zakte de moed wel even in mijn schoenen. Dan ben je net begonnen, heb je een enorme investering gedaan en mag je ineens niet meer open. De maandag daarop ben ik, op advies van de franchisegever, gelijk alle leveranciers en de huurbaas gaan bellen om afspraken te maken. Iedereen was hartstikke welwillend en wilde er voor gaan. Toen die avond alles geregeld was, heb ik denk ik wel een volle week geslapen. Na een rollercoaster van een jaar ben je natuurlijk volledig gesloopt.”

Niels heeft niet stilgezeten: de voorraad bewaarde hij deels in de inloopvriezer van het restaurant van zijn vader en ging deels met het personeel mee naar huis en in samenwerking met het bouwbedrijf dat het pand verbouwde, werden de laatste puntjes op de i gezet. Nu is de bovenverdieping af, heeft de gevel een extra likje verf gekregen en is er extra aandacht besteed aan het magazijn en de kleedruimte voor het personeel. Inmiddels is de eerste openingsweek van start gegaan. “Het geeft ook wel wat rust, dat is ook wel lekker”, vertelt Niels. “Je hebt je draai gevonden en bent wat beter voorbereid. Het is nu natuurlijk nog even spelen, maar de mensen weten ons wel te vinden!”

Divers aanbod voor iedereen

Waar je bij een naam als ‘The Tosti Club’ ervan uit zou gaan dat je daar alleen tosti’s kan krijgen, word je flink verrast. Bij Niels kan je namelijk voor elk eetmoment terecht: van een ontbijtje met scrambled eggs en een croissantje met jam tot zelfs avondeten met een hamburger en een Fries streekbiertje. Het is allemaal mogelijk. Dat uitgebreide aanbod trekt ook een diverse doelgroep.

“Dat zou je niet zeggen met zo’n hip interieur, maar dat vinden wij ook erg leuk Er zijn studenten, natuurlijk veel kinderen die met papa en mama een tosti willen eten, maar ook ouderen en opa’s en oma’s met kleinkinderen komen hier langs. Die hadden vroeger geen tosti-ijzer en komen de nostalgie van een pan-tosti proeven. Die oudere doelgroep, de zeventigplussers, kiezen wel vaak voor een tosti kaas, ham-kaas of Hawaii. De jongere doelgroep kiest sneller voor een uitgebreidere tosti met veel ingrediënten! Of maakt er zelf eentje. Laatst wilde iemand een tosti met geitenkaas, pijnboompitten, honing, sambal, taugé en rucola. Mij trekt het niet, maar hij zei dat het erg lekker was! En zo hebben we wel vaker van dat soort gekke combinaties. Wij bouwen het wel! Wat trouwens ook wel leuk is, is dat The Tosti Club zijn eigen tostisaus heeft!  Het is niet te vergelijken met mayonaise, curry, ketchup of een andere saus. Er is twee, drie jaar mee geëxperimenteerd en iedereen die deze saus heeft geproefd, vindt hem hartstikke lekker!”

Toekomstplannen

The Tosti Club begint lekker te lopen, maar Niels heeft ambities voor meer. Zowel tijdens als na corona. Zo is er ruimte voor een vergadering en grote gezelschappen. En wil je ergens anders genieten van al het lekkers? Dan kan je ook online bestellen, zodat je kan genieten op het moment dat het jou het beste uitkomt. “We willen sowieso gaan uitbreiden naar meerdere vestigingen. The Tosti Club wil groeien en ik groei graag mee. Als het kan, en de coronatijd een beetje voorbij is, hoop ik dat we bijvoorbeeld in Groningen of Heerenveen nog eentje op kunnen zetten. De ambitie is er zeker! Maar eerst gaan we deze vestiging even goed op de rit krijgen.”

1 Reactie to “The Tosti Club: dé plek voor lekkere tosti’s, gezond ontbijt, hamburgers en Friese streekbiertjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *