6x zomer vieren in eigen stad

Gaan we deze zomer wel of niet op vakantie? En als we op vakantie gaan, blijven we dan in Nederland of gaan we de grenzen over? Vragen waar we normaal gesproken vrij snel een antwoord op hebben, maar dit jaar toch een stuk lastiger is. Allemaal door het vervelende coronavirus.

Het is en blijft de komende tijd een lastige keuze om wel of niet naar het buitenland af te reizen. In elk land gelden weer andere regels waar je je aan moet houden en dat kan best verwarrend zijn. Ook is er altijd een risico dat er plotseling veel besmettingen in het land van jouw vakantiebestemming bijkomen. Bij terugkomst wordt dan geadviseerd om in quarantaine te gaan of nog erger, het land gaat in lockdown en je kunt niet meer thuiskomen.

Gelukkig hoef je voor een vakantie helemaal niet per se naar het buitenland of naar een andere stad of dorp in Nederland. Leeuwarden heeft namelijk genoeg mogelijkheden voor een geslaagde vakantie. Toeristen komen natuurlijk niet voor niets naar ons mooie stadje. Met een rijke historie valt er genoeg te leren over de stad. Bewonder prachtige gebouwen of bezoek een museum; ideaal voor de cultuurbarbaren onder ons en je bent vast en zeker nog niet overal geweest. Grote evenementen zijn dan wel geannuleerd, maar er worden nog steeds genoeg leuke uitjes aangeboden in Leeuwarden en omgeving.

De zomer is alweer halverwege, maar dat betekent niet dat er geen vakantieplannen meer gemaakt kunnen worden. Op vakantie in eigen stad, in Leeuwarden, dat kan natuurlijk prima. Ontdek en ervaar Leeuwarden op een hele andere manier door lekker de toerist uit te hangen. Hoe? Wij geven je zes leuke tips voor jouw vakantie in eigen stad!

 1. Maak een boottochtje
  Leeuwarden eens vanaf het water bekijken? Huur met mooi weer een sloep of ga mee met een georganiseerd tochtje en ontdek nieuwe plekjes die je waarschijnlijk nog nooit eerder zijn opgevallen. Zeker een aanrader.
 2. Chillen in de Prinsentuin
  Spreek samen met een aantal vrienden af in de Prinsentuin. Laat iedereen wat hapjes en drankjes meenemen en je hebt gegarandeerd een geslaagde vakantiemiddag.
 3. Leef je uit in de Grote Keizer
  Of het nu goed of slecht weer is, bij de Grote Keizer kun je altijd een leuke activiteit ondernemen. Je vind er een in- en outdoor speelparadijs, een bowlingbaan en binnenkort kun je ook een potje jeu de boules spelen.
 4. Pak een terrasje
  Leeuwarden telt ontzettend veel gezellige terrasjes. Met mooi weer is dit een prima plek om in je vakantie een middagje te vertoeven.
 5. Een dagje cultuur snuiven
  In het Natuurmuseum Fryslân vind je de spectaculaire tentoonstelling GIF, oog in oog met levende giftige dieren. Een ideaal uitje voor opeen regenachtige zomerdag.
 6. Naar het strand in de stad
  In de Blokhuispoort vind je deze zomer een heus strand. Hoewel je er niet kunt zwemmen, kun je liggend in een strandstoel, onder het genot van een drankje, lekker van het zonnetje genieten.

Foto: Theo de Witte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *