Studenten doen onderzoek naar eenzaamheid onder jongeren

Een groep studenten van NHL Stenden Hogeschool gaat de komende tijd onderzoek doen naar eenzaamheid onder jongeren in de Leeuwarder binnenstad.

Uit onderzoek blijkt dat vier op de tien Leeuwarders zich wel eens eenzaam voelt. Dat geldt natuurlijk ook voor de jongeren. De eenzaamheid is het grootst in de binnenstad, Vrijheidswijk en Heechtererp-Schieringen. De gemeente Leeuwarden wil dat aanpakken aan de hand van cultuur. Ze hebben geld vrijgegeven voor zes projecten die variëren van muziek en liefdesbrieven tot theater en poëzie. 

De cultuurmakers gaan dit voorjaar van start. Donderdag was de startbijeenkomst van het atelier sociaal domein ‘Over de drempel binnenstad’. Het doel is dat studenten samen met professionals zich gaan verdiepen in het vraagstuk en onderzoek doen naar oplossingen die vervolgens worden uitgeprobeerd. 

In samenwerking met Campus Fryslân gaan de studenten onderzoeken wat er al georganiseerd wordt in de binnenstad om eenzaamheid te bestrijden en waar jongeren behoefte aan hebben. Elke zes weken is er een denktank voor alles betrokken partijen.

Bron: Huis aan huis Leeuwarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *