Stichting Praamvaren: ontdek Leeuwarden vanaf het water

Stichting Praamvaren verzorgt elk jaar weer leuke en interessante rondvaarten door onze mooie stad en wordt door ruim tachtig(!) vrijwilligers gerund. Je kunt kiezen om een volledige praam te reserveren als groep, maar een los kaartje is ook mogelijk.

Het op- en afstappen doe je op de Nieuwestad. Vanuit daar worden er verschillende routes gevaren. Kies bijvoorbeeld voor de klassieke Prinsentuinroute. De route begint met een verhaal over het ontstaan van Leeuwarden en voert je door de nauwe grachten langs veel monumentale panden.

Vervolgens ga je via het Naauw, de Kelders en de Voorstreek naar het Hoeksterend. Na een prachtige rondvaart kom je in de Prinsentuin om vervolgens via het Schavernek de oude binnenstad weer in te varen.

Routes

Een tweede opties is de Blokhuispoortroute. Die route voert je langs het minder bekende oostelijke deel van Leeuwarden en heeft (hoe kan het ook anders met die naam) de Blokhuispoort als kenmerkend punt. Je leert veel over de geschiedenis van de oude binnenstad, maar ook over de boeiende geschiedenis van de Blokhuispoort. Die staat vol met illustere boeven en spectaculaire ontsnappingen.

Is kiezen toch een beetje lastig? Ga dan voor de ‘8’ van Leeuwarden-route. Dit is een combinatie van de Prinsentuin- en de Blokhuispoortroute en geeft je een mooie mix van allebei.

Nieuwe route

Leuk om te weten: op het moment van schrijven is Stichting Praamvaren bezig met het uitwerken van de nieuwe route ‘Om de Noord’! Van het opstappunt op de Nieuwestad vaar je de Elfstedenroute langs de bekende Tegeltjesbrug en weer terug naar de Leeuwarder binnenstad.

Check voor alle prijzen en arrangementen de website van Stichting Praamvaren Leeuwarden. Kaartjes kopen kan, zoals gezegd in de introalinea, in de Kleine Kerkstraat.

2 Reacties op “Stichting Praamvaren: ontdek Leeuwarden vanaf het water”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *