Mooiste huis van Leeuwarden: Grote Kerkstraat 10

Waar we normaal gesproken op maandag onze gevonden droomhuizen op Funda aan je doorgeven, kunnen we dit keer écht niet wachten. Midden in de monumentale binnenstad en in één van de oudste straten van Leeuwarden vind je Grote Kerkstraat nr. 10: een royaal herenhuis van maar liefst 447 m² en vier etages hoog voor €1.295.000.

Laten we beginnen bij het begin: je vindt dit paleisje tegenover Keramiekmuseum Princessehof, op steenworp afstand van de Oldehove en De Prinsentuin. Om de hoek ligt de Kleine Kerkstraat en zo loop je dus het centrum in.

Twaalf kamers en een eigen bioscoop

In het hele huis vind je twaalf kamers, waarvan vijf slaapkamers en drie badkamers. De begane grond heeft onder andere een ruime slaapkamer met een inloopkast en een eigen badkamer met inloopdouche. Meer zin in een lekker bad? Die vind je in de tweede badkamer.

De woonkamer heeft een haardpartij en meerdere tuindeuren naar de tuin. Op het kook- en spoeleiland kun je overigens prima koken: er is onder andere een stoomoven, combi-oven, wijnkoeler, koelkast, vriezer en vaatwasser aanwezig.

Foto: Funda

We zijn nog niet uitgekeken op de begane grond: er is ook nog een bioscool-/speelruimte (van ongeveer dertig vierkante meter) en een bijkeuken met een wasmachineaansluiting. Achter de keuken is een ‘verborgen’ bergruimte/achter-entree met deur naar de parkeerplaats en tuin.

Eerste en tweede verdieping

We komen zo terug bij de tuin. Eerst lopen we de trap op naar de bovenverdiepingen. Op de eerste verdieping vind je, naast twee slaapkamers, een deur naar het dakterras. Ja, dat heeft dit huis ook nog.

Op de tweede verdieping vind je onder andere een ruime badkamer met een douchehoek, wastafel, toilet en jacuzzi en een grote slaapkamer met een dakkapel. Aan de achterkant van de tweede verdieping is een kamer met dakraam en vind je de trap naar de derde verdieping. De derde verdieping heeft een grote open ruimte met vier dakramen.

Dan nog even over de tuin: die vind je (besloten) achter het huis, op het zonnige zuiden. Je hebt een terras, gazon en een eigen parkeergelegenheid voor twee auto’s. Met de auto is de tuin en het achter de woning gelegen terrein via de Bagijnestraat te bereiken.

Foto’s: Funda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *