Stem op de mooiste boom van de Gemeente Leeuwarden

In 2019 is de plataan tegenover het station verkozen tot mooiste boom van de Gemeente Leeuwarden. Dit jaar wordt de verkiezing opnieuw gehouden. Welke boom zal de opvolger worden van de plataan?

In totaal zijn er tien bomen genomineerd die kans maken op de titel ‘Mooiste boom van de Gemeente Leeuwarden 2020’. Dit zijn de Wilhelminaboom op het Raadhuisplein, de grote vleugelnoot in het Rengerspark, de witte paardenkastanje naast Blomke fan Romke, de populieren in de Groene Ster, de treurwilg in de Prinsentuin, de paardenkastanjes in het Julianapark, de wilgen naast de windmolen op de Froskepôlle, de beuk in de Sint Anthonystraat, de vleugelnoot in de Marijkestraat (Nijlân) en de rode beuk op de Noorderbegraafplaats.

Een leuk stukje achtergrondinformatie over alle bomen kun je lezen op de Facebookpagina van de Gemeente Leeuwarden Hier kun je ook je stem uitbrengen door de foto van jouw favoriete boom te liken. Stemmen kan tot 7 september en door te stemmen maak je ook nog eens kans op een fruitboom. Onder alle stemmers worden in totaal vijf bomen verloot.

2 Reacties op “Stem op de mooiste boom van de Gemeente Leeuwarden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *