Stelling Van De Week: Leeuwarden heeft een indoor skatebaan nodig

Tijdens mooi weer zie je ze vaak buiten: skaters. En eigenlijk alleen mooi weer, want skaten bij slecht weer is vaak lastig. En een indoorskatepark in Friesland? Die is er niet.

Tenminste, geen plek waar skaters (legaal) overdekt kunnen skaten. En dat is zonde! Daarom werd er onlangs een indoor skate-event georganiseerd in Het Clubhuis van Welcome To The Village aan de Zwettestraat. 

In een interview aan de Leeuwarder Courant vertelt een skater dat regen erg slecht is voor het hout en aluminium van een skateboard. Daarbij is het buiten vaak glad en doet vallen in de winter veel meer pijn.

De meest dichtstbijzijnde overdekte skateplaats is Het Colosseum in Groningen, dat overigens ook al een tijd dicht is. Omdat onze stad barst van de skaters is onze Stelling Van De Week daarom: Leeuwarden heeft een indoorskatebaan nodig. Wat vinden jullie? Is dit een toevoeging aan de stad, of niet? Laat het weten in de reacties!

31 Reacties op “Stelling Van De Week: Leeuwarden heeft een indoor skatebaan nodig”

 1. Jazeker ik ben zelf skateboarder en vind het jammer dat ik de winter wanneer ik eindelijk vrije tijd heb van school en kan skaten dat het regent of ijskoud is of zelfs glad is. Een indoor skatepark is denk ik om deze reden fijn voor elke skateboarder die zijn of haar sport ook graag beoefend in de winter. Aangezien de skateboard-community in Leeuwarden groot is weet ik zeker dat heel veel mensen hier baat bij hebben.

 2. Het zou supervet zijn als we een indoor skatepark hebben in Leeuwarden want het is nu vaak regenachtig weer en dan kan je niet goed skaten.

 3. Leeuwarden heeft nu een indoor skatepark nodig. Het regent de hele tijd dus dan moet ik binnen blijven. Dan progres ik veel langlzamer. En zodra ik in een garage met onderdak ga skaten word de handhaving gebeld. Als je met regen skate roesten je lagers en trucks ook en ik ben best skeer dus ik kan niet steeds nieuwe skate dingen kopen. Alsjeblieft maak een indoor skatepark.
  Pls pls pls pls 🙏

 4. Absoluut een must voor de stad! Mijn zoon is ook skater en kan in de herfst en winter weinig skaten.maar ook voor bmx ers.

 5. Ja! Dit is overigens al langer onderwerp vsn gesprek met de gemeente. Deze heeft ook bij mijn weten al eens een business case ontvangen voor een skatebaan in de sporthal van loonstraat naast skatepark van SVL. Echter de gemeente snapt de urgentie niet om vroegtijdig mee te gaan in de stormachtige opkomst van urban arts en
  sports die in rap tempo Olympische en proffesionele status aan het krijgen zijn (skateboarden. Freerunnen en breakdance). Je zou van Leeuwarden een voorloper kunnen maken. Lange tijd hadden wij een regio functie met de skatebaan van SVL maar wij worden monenteel rechts ingehaald door Groningen waar er structureel gemeente en provincie budget is om de urban arts en sports naar een hoger plan te tillen.

 6. Jullie moeten even gaan praten met Floris Visser. Die is tijden in gesprek met de gemeente over indoor skaten. Je kunt hem vinden onder zijn naam op FB.

 7. Door de Nederlandse herfst en winter komt het er eigenlijk elk jaar op neer dan we zo’n 2/3 per maand kunnen skaten.

 8. Jazeker. Een binnenskatepark is een fantastische uitkomst voor lokale skaters, trekt skaters vanuit andere gebieden ook aan, en kan daarbij functioneren als een broeiplaats voor kunst en cultuur.

 9. Niet alleen het weer maar de prijzen om uit Friesland te reizen naar Amsterdam ofzo om een goeie sessie te pakken word op het laatst ook te duur dat geld spendeer je liever aan je plankje of kleding uit wat je overigens ook moet bestellen want er zijn geen skate winkels in Leeuwarden dit zal allemaal iets lichter vallen als er een indoor parkje is.

 10. Noord Nederland is niks overdekt……… Als je een indoor park wilt skaten is 1:30 naar Utrecht de enige optie.

 11. Heel graag, bij slecht weer is het indd niet handig om buiten te skaten. Dit zou ook voor kleinere plekken rondom leeuwarden een uitkomst zijn!

 12. Helemaal mee eens, ik heb al weinig tijd om te skaten en als ik eenmaal een keer vrij ben is het aan het regenen of is het simpelweg te koud. Hiervoor zou een indoor park erg fijn zijn!

 13. Ja, want als het nat is, kan je bijna nergens skaten. En als je onderdak zoekt bij slecht weer, zoals een garage, is het niet legaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *