Stelling van de week: een Ikea op De Centrale is een goed idee!

Vorige week kwam in het nieuws dat er contacten lopen tussen winkelplein De Centrale en Ikea. De eerste gesprekken gaan over een mogelijke vestiging van de Ikea op het winkelplein. En dat is wel een goed idee, vinden veel Leeuwarders.

Mocht er een Ikea naar onze stad komen, wordt het een satellietvestiging. Dat is een winkel van 700 tot 800 vierkante meter met een beperkt assortiment. Daarnaast kun je er producten bestellen. Een grote winkel zoals in Groningen komt er niet meer bij, liet de Ikea-directie een tijd geleden al weten.

Of er echt een Ikea-vestiging naar Leeuwarden komt? Dat weet nog niemand écht zeker. Maar ons lijkt het een tof idee! Daarom is dit de stelling van de week. Wat vinden jullie? Laat in de reacties weten of een Ikea in Leeuwarden een goed idee is.

Foto: Ra-smit at Dutch Wikipedia, gebruikt onder de Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.

13 Reacties op “Stelling van de week: een Ikea op De Centrale is een goed idee!”

  1. Het was een goed idee maar dan niet voor de centrale dat zorgt alleen nog maar meer voor files en opstoppingen in leeuwarden dan kan je het beter op het industrieterrein zetten

  2. Nee, heel slecht idee. Het verkeer staat daar al altijd vast en zo word dat nog veel erger. Door de grote van de Ikea is het ook nog eens net niks. Niet de moeite waard en veroorzaakt een hoop chaos.

  3. Een goed idee voor Leeuwarden alleen niet op de Centrale. Misschien een idee om het op de Hemrik te plaatsen.

  4. is er dan plaats op het industrieterein in leeuwarden er voor ,daar is dan meer plaats er voor ,en is dan een beter plaats er voor

  5. Een IKEA op de nu Cambuurvelden parkeergarage eronder en klaar is Leeuwarden.
    Ben bang dat de huizen die daar moeten komen weer veel te duur worden voor de gewone man dus zou een IKEA daar een goeie zijn.

  6. Een Ikea is zeker een goed idee, maar de Hemrik lijkt me een betere locatie gekeken naar doorstroming van het verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *