Column Moniek Miedema: Niet klagen, maar mooie kleding dragen!

Wist je dat wanneer je ‘ochtends geforceerd glimlacht je dag er beter uit gaat zien? Zo werkt dat dus ook met kleding. Juist wanneer je even wat minder zin hebt of een beetje moe bent, helpt die vrolijke outfit!

Een vriendin van mij moet af en toe een presentatie geven. Elke keer vindt ze dat best spannend. Daarom kleed ze zich juist extra mooi aan, doet ze haar make-up en haar haar in model. Zo voelt ze zich zelfverzekerder én gezien.

Elke vrijdag sta ik in mijn eigen winkel, waar ik verschillende vrouwen ontmoet. Sommige zijn zelfverzekerd, anderen zijn onzeker en weer anderen zijn juist heel vrolijk. Waar ik me keer op keer over verbaas zijn dat de vrouwen die zich bijzonder kleden vaak moeilijke tijden of ervaringen achter de rug hadden.

Tijdens het passen vliegen de drama’s soms door de winkel. Met een lach en een traan zijn ze een nieuwe set aan het proberen. Vaak ontstaan er dan hele bijzondere gesprekken. Enkele zo erg dat ik mij afvraag hoe het kan dat de vrouwen zo positief en mooi in het leven kunnen staan. Wat deze vrouwen allemaal verbindt, is dat wat er ook gebeurd is en wat ze ook hebben meegemaakt: ze zijn altijd op zichzelf blijven passen.

Ik heb het ook niet altijd makkelijk gehad en vele dieptepunten meegemaakt. Er zijn momenten geweest dat ik een zwart broekje en top aantrok, er een zwart jasje over deed en kilometers met m’n honden ging lopen op m’n klompjes.

Nou ja, ik kan je verzekeren dat ik, buiten het lopen met de honden om, mij er niet beter door ging voelen. Tijd om daar verandering in te brengen.

Klanten vertellen ontzettend vaak dat ze juist iets leuks en uitbundigs voor zichzelf zoeken, zodat ze zich weer lekkerder en beter voelden. En ja, het werkt. Uit met de nare klompjes! En hoppa, de hakken weer aan.

Nog steeds houd ik van zwart. Dat heb ik altijd gedaan! Maar ik houd ook van rood, groen, geel, kobalt, fuchsia en roze. En ja, vrijdagvriendinnen, jullie hadden gelijk. Lieve groet,

1 Reactie to “Column Moniek Miedema: Niet klagen, maar mooie kleding dragen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *