Stelling: “Met de nieuwe coronamaatregelen gaan we het coronavirus weer onder controle krijgen”

Afgelopen woensdag om 22.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen in gegaan. Het doel van de maatregelen is het aantal reisbewegingen en contacten te verminderen om zo de kans op verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar gaan deze nieuwe maatregelen er ook daadwerkelijk voor zorgen dat we het virus onder controle krijgen?

Teamsporten vanaf achttien jaar zijn alleen nog toegestaan met maximaal vier personen én op voorwaarde dat er anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Zal deze maatregel zorgen voor minder besmettingen? De horeca moet de komende twee weken dicht blijven, maar gaan mensen, ondanks dat je maximaal drie personen bij je thuis mag uitnodigen, dan niet thuis er een (té) gezellige avond van maken met een hele groep? En dan hebben we natuurlijk nog de mondkapjesplicht die eraan zit te komen en op sommige plekken al geldt. Gaat dit de besmettingscijfers omlaag brengen?

Of zijn we er nog lang niet en blijkt over twee weken dat het aantal besmettingen, ondanks de genomen maatregelen, niet zijn afgenomen en misschien zelfs wel verder zijn gestegen? In dat geval is de kans groot dat er een volledige lockdown gaat komen, zoals die er ook was aan het begin van de coronacrisis in ons land.

1 Reactie to “Stelling: “Met de nieuwe coronamaatregelen gaan we het coronavirus weer onder controle krijgen””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *