Ontspannen met films van het Noordelijk Film Programma

Oh nee! Sorry filmliefhebbers, maar dit jaar is het Noordelijk Film Festival afgelast. De organisatie heeft deze beslissing genomen, omdat zij vinden het niet verantwoord is om het programma vanwege corona door te laten gaan. Maar je hebt geluk, een beetje geluk, want de films komen in de bioscoop, waar dertig mensen naar toe kunnen.

Het aangepaste idee van dit jaar was om films te vertonen op verschillende locaties in de provincie. Nu gaat nu alleen nog door onder de naam Noordelijk Film Programma en niet festival, want alle projecten en horeca eromheen worden geannuleerd.

Er zal dus geen 48 Hour Film Project plaatsvinden en activiteiten en live-optredens gaan ook niet door. Allemaal om besmettingen met het covid-19 virus te voorkomen. Een veilige culturele ontsnappingsmogelijkheid is misschien wel van groot belang in deze tijden. Dat kan de reden zijn waarom de overheid het besluit heeft genomen om bioscopen en filmtheaters niet te sluiten.

De films die in het programma zijn opgenomen zijn te zien in Slieker Film in Leeuwarden, Pathé Cinema in Leeuwarden, De Bios en De Lawei in Drachten, CineSneek, De Bios in Heerenveen en De Koornbeurs in Franeker.

Dus blijf gezond en ontspan een beetje met een film van de Noordelijk Film Programma.

Bron: Omrop Fryslân

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *