Stelling: Ik vind het goed dat het nu verplicht is om mondkapjes in publieke binnenruimtes te dragen

Vanaf 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen in alle publieke binnenruimtes. Vind jij het een goede zet dat deze verplichting nu is ingesteld?

Wat valt er eigenlijk allemaal onder een ‘publieke binnenruimte’? In elk geval openbare plekken zoals winkels, restaurant, theaters en musea, maar ook scholen en onderwijsinstellingen (met uitzondering van basisscholen), bij contactberoepen zoals kappers en fysiotherapeuten, in het openbaarvervoer (ook op perrons en bij haltes), tijdens het vervoer met een touringcar en in het vliegtuig en op luchthavens.

Of je het nu wel of niet goed vindt dat het vanaf 1 december verplicht is dat je op veel plekken een mondkapje moet dragen, als je het niet doet, riskeer je wel een boete van 95 euro. En dat is natuurlijk zonde van je geld.

5 Reacties op “Stelling: Ik vind het goed dat het nu verplicht is om mondkapjes in publieke binnenruimtes te dragen”

  1. Eens! Voorkomt veel discussies. Ondanks dat het echte nut nog niet is gebleken uit onderzoek, ben ik van mening dat het altijd iets zal helpen omdat het wel degelijk een groot deel van bacterien als je hoest/niest tegenhoudt. Daarentegen vind ik dat er bijna geen nadelen aan kleven, en de mensen die wel klagen over de nadelen zijn grotendeels notore klagers volgens mij. Mensen met echte luchtwegklachten kan ik me wel begrijpen dat die er hinder van hebben, maar die kunnen het aantonen met een brief als het goed is. Andere mensen stellen zich gewoon wat aan omdat ze lekker rebels willen zijn tegen het beleid van de overheid.

  2. Oneens want het helpt totaal niet. Je word er alleen ziek van door dat je je eigen koolmonoxide inademt en geen zuurstof krijgt. Of frisse lucht. En aan het eind van de dag met een denderende hoofdpijn thuis komt

  3. Ik begrijp niet wat het nut is van het plaatsten van deze stelling. Wel of niet mee eens, het is een verplichting waar we ons aan hebben te houden. Er zijn vele meningen, discussies en irritaties omtrent de mondkapjes. Ik zou zeggen: hou op met deze stellingen want het is onnodig olie op t vuur gooien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *