Fietsenstalling station Leeuwarden wordt vernieuwd en krijgt een robot die je fiets wegzet

Veel mensen zullen het herkennen: je bent al net iets te laat weggegaan van huis en als je dan (nog net op tijd) bij het station aankomt kun je je fiets nergens meer kwijt. Met een beetje pech zorgt die overvolle fietsenstalling waar je heel goed moet zoeken voor een vrij plekje er ook nog voor dat je je bus of trein mist. Gelukkig hebben we goed nieuws, hier gaan verandering in komen!

Het station in Leeuwarden krijgt namelijk een nieuwe en grotere fietsenstalling waarbij je niet zelf meer je fiets weg hoeft te zetten, maar een robot dat voor je doet. Ideaal en zo kun je gelijk door naar je bus en trein die je dan met gemak kunt halen. Bij de nieuwe fietsenstalling gaat er ook rekening gehouden worden met elektrische fietsen, fietsen met een krat voorop, fietsen met kinderzitjes en bakfietsen.

Niet alleen het station in Leeuwarden krijgt zo’n handige robot, in Friesland komt er ook één in Franeker. Verder komt er in het Noorden van het land een vernieuwde en/of geautomatiseerde fietsenstalling op de stations van Bedum, Emmen, Grijpskerk, Groningen, Groningen Europapark, Groningen Noord, Hoogezand-Sappemeer, Martenshoek, Veendam en Winschoten.

Waarom nu juist deze locaties zijn gekozen? Er is gekeken naar stations die een belangrijk openbaarvervoersknooppunt zijn en of er in toekomst in de buurt nieuwe huizen worden gebouwd. Zo wordt er nu al rekening gehouden met een waarschijnlijk toenemend aantal reizigers.

Bron: LC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *