Steentjes met positieve teksten gevonden in Leeuwarden

Foto’s: Peter Huiskens

Tijdens een wandeling kwam Peter Huiskens wel hele bijzondere steentjes tegen op straat. Het waren geen stoeptegels of straatstenen, nee, het waren kleine gekleurde steentjes met verschillende positieve teksten erop.

‘Make today ridiculously amazing’ en ‘positivity is contagious’ zijn voorbeelden van de inspirerende teksten op de steentjes. Deze positive vibes kunnen je helemaal opvrolijken en je dag er zeker weer een stuk rooskleuriger uit laten zien. Wil jij de steentjes ook bewonderen? Dan is het tijd om een wandeling door Nijlân te maken, want dat is de wijk waar de steentjes gespot zijn. Tip: kijk dan vooral bij lichtpunten, bijvoorbeeld bij een lantaarnpaal. Hier liggen ze voornamelijk en er zijn er sowieso dertien stuks gespot. Dit was twee weken geleden het geval, inmiddels zijn er al wel een aantal steentjes verdwenen.  

Hoe de steentjes er terecht komen, is nog even de vraag. Wel bestaat er de Facebookgroep NL Rocks waarin mensen zelf steentjes beschilderen, in een openbare ruimte neerleggen of verstoppen en vervolgens afwachten tot dat de steentjes weer gevonden worden, wellicht verplaatst zijn, en het door de vinder geplaatst wordt in de Facebookgroep. Het zou dus zomaar kunnen dat er ook in Leeuwarden een fanatieke schilder is die met alle goede bedoelingen een aantal prachtige steentjes heeft neergelegd in Nijlân! Wie zou het zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *