Station Leeuwarden krijgt oude kleuren uit begin 1900 terug

Het Leeuwarder station is op dit moment nog wit, maar hier komt na de zomervakantie verandering in. Het gebouw wordt geverfd in aardkleuren en ziet er daarmee weer uit zoals in 1904.

Vorig jaar heeft er een uitgebreid kleurenonderzoek plaatsgevonden om het station in de oude stijl te herstellen. Er is gebruikt gemaakt van oude, historische foto’s van het rijksmonument. Hieruit is gebleken dat het station begin 1900 gelige en bruinige zandtinten had en ook werd er gebruikt van groene kleuren.

Omdat het een redelijke grote verandering is, is er een vergunning aangevraagd. Deze is er nu nog niet, maar wordt naar verwachting deze zomer afgegeven, waarna de verfwerkzaamheden van start kunnen gaan. Het verven wordt gecombineerd met de grootschalige restauratie van de perronkappen.

Alvast benieuwd hoe het gaat worden? Dan kan je het beste eens een kijkje gaan nemen bij het station in Meppel. Dit station komt qua bouwstijl en -periode overeen met het station in Leeuwarden en heeft sinds een aantal jaren ook de oude kleuren weer terug.

Bron: LC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *