Uitbreiding Stadhouderlijk Hof gelijk succesvol

Fletcher-hotel Het Stadhouderlijk Hof in de Leeuwarder binnenstad heeft begin augustus vijftig nieuwe hotelkamers en brasserie Duco in gebruik genomen. De kamers zaten meteen vol.

Dat is best bijzonder ‘want we hebben onze uitbreiding stilletjes geopend’, vertelt manager Foekje de Witte aan de Leeuwarder Courant. De nieuwe kamers en de eetzaak zijn ingebouwd in de historische panden aan de westzijde van het hotel. Veel Leeuwarders kennen de uitbreidingsruimte nog als onderkomen van cultureel centrum Parnas.

Het hotel bestond tot voor de uitbreiding alleen uit het monumentale Nassau-paleis. Fletcher had al langer uitbreidingsplannen en de gemeente stemde hiermee in. Als eigenaar had ze namelijk zelf geen bestemming meer voor de leegstaande Parnaspanden.  

Meer hotelkamers

In de afgelopen jaren is het aantal hotelkamers in Leeuwarden flink toegenomen, maar ondanks de toename heerst er vaak een schaarste in de zomerperiode. De nasleep van de Culturele Hoofdstad brengt bijvoorbeeld veel toeristen naar de stad en de animo voor stedentripjes is de afgelopen tien jaar sterk gestegen. Momenteel worden er nog steeds nieuwe hotelplannen gesmeed in de stad, bijvoorbeeld voor de locatie naast het Wapen van Leeuwarden op het Zaailand.

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *