Spellekijn voor fun en entertainment

In ieder van ons schuilt stiekem nog wel een kind. Daar weten ze bij Spellekijn alles van. De winkel heeft niet alleen speelgoed, puzzels en spellen voor kinderen, maar ook gadgets, merchandise en spellen voor kinderen die eigenlijk al volwassen zijn.

De winkel begon door spellen uit Amerika te importeren, omdat in Nederland veel bijzondere spellen niet verkrijgbaar waren. Annetol eigenaar van de winkel, verkocht ze dan aan vrienden en studenten. De naam Spellekijn is ook speciaal bedacht. Je hebt namelijk de harlekijn, een Italiaanse vorm van volkstoneel. De harlekijn was een voorloper van de hedendaagse clown, maar tegenwoordig kennen mensen de harlekijn ook door Harley Quinn, de superschurk van DC. Haar personage kleedt zich als een harlekijn. Zelfs haar naam lijkt erop. Je had twee versies van de harlekijn; de tragische harlekijn en de vrolijke, hij vermaakte mensen door zichzelf voor gek te zetten, maar dat wouden ze niet. ‘We willen namelijk dat mensen elkaar gaan vermaken en toen hebben wij ons mythische wezen de Spellekijn bedacht’, aldus Annetol Griskov.

Het speelgoed dat Spellekijn heeft, is net even wat anders dan anders. De gedachte hierachter is duurzaamheid. Niet alleen qua kwaliteit en manier van produceren, maar vooral herspeelbaardheid. Ook al heeft het speelgoed al twee maanden in de kast gelegen, het moet nog steeds prikkelen en leuk zijn om mee te spelen. Het speelgoed is vaak ook educatief van aard en er valt van alles mee te ontdekken. Denk aan een science kit waarbij je wordt uitgedaagd om gebruik te maken van luchtdruk of waterdruk. Zo is je kind eigenlijk bezig met ‘activerend spelen’. Ook zijn er gadgets en uitdagende spellen; zo richt de speciaalzaak zich op de doelgroep acht tot zestien jaar. Een doelgroep waar niet veel speelgoed voor te vinden is. Tot de leeftijd van acht jaar oud vind je in bekendere winkels namelijk wel veel speelgoed. Natuurlijk heeft Spellekijn ook voor de jonge doelgroep een ruim aanbod. Denk aan merken zoals: Haba, Djeco, Schleich en Janod. In dezelfde hoek vind je ook veel knuffels van Steiff en poppen van Gotz. 

Iedereen kent wel de klassiekers Monopoly en Risk, maar er zijn zoveel meer spellen die misschien wel veel leuker zijn. Die hebben ze natuurlijk ook bij Spellekijn, maar de kans is groot dat je met iets anders de deur uitloopt. Alle spellen die in de winkel liggen worden eerst goed getest. De werknemers gaan ook graag met je in gesprek om erachter te komen welk spel het beste bij jou of degene voor wie je het koopt past. Een garantie dat jij met een leuk verrassend spel naar huis gaat. De winkel stond in eerste instantie bekend als spellenspeciaalzaak, maar sinds de verbouwing in 2017 heeft ze er ook een enorm assortiment aan speelgoed bijgekregen. Van knuffels tot houten treinen en van action figures tot kopjes. 

Door de jaren heen heeft Spellekijn al een grote menigte fans om zich heen weten te verzamelen. Wanneer zo’n fan voor iemand een cadeau wil kopen, weet diegene de weg door de winkel altijd wel te vinden. Naast al het speelgoed en de spelletjes heeft Spellekijn voor alle fans een breed assortiment aan verzamelpoppen, gadgets en merchandise. Achterin de winkel vind je bijvoorbeeld Funk Pop’s, actiefiguren, leuke mokken van Harry Potter en nog veel meer leuke dingen. Een hoek die een constant wisselend assortiment laat zien, wat een regelmatig bezoek aan de winkel het zeker waard maakt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *