Soups & Salads: ‘Eerst lekker, dan gezond’

Aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden kun je sinds een paar maanden heerlijk lunchen en dineren bij Soups & Salads! De naam zegt het eigenlijk al: je geniet hier van een overheerlijke soep of salade. Alles wordt vingerlikken vers voor je gemaakt met eerlijk en duurzame ingrediënten. De groenten die s’ochtends worden geleverd, vind je ’s middags terug in je maaltijd. Of je nou van vlees, vis, vegetarisch, veganistisch of koolhydratenarm houdt: bij Soups & Salads is alles mogelijk!

Soups & Salads is bedacht door Marc, die samen met een vriend twee maanden is gaan fietsen in Italië. “Daar zijn veel ideeën uitgekomen, waaronder het idee voor Soups & Salads. Dat idee bleef nog weken hangen. In het dagelijks leven ben ik al een liefhebber van soepen en salades en voor mij is het iets heel gewoons om te combineren”, vertelt
hij. “De mix van soepen en salades is in het buitenland heel gewoon, maar zie je hier nog niet echt terug.”

Alleen maar enthousiaste reacties

Om het plan voor Soups & Salads goed aan te pakken, vroeg Marc hulp bij de mensen die hij uit de horeca-, evenementen- en festivalbranche kende. “Zelf weet ik door mijn werk wel het een en ander, maar om alle details goed te krijgen heb ik een horeca-adviseur ingehuurd. Om het goed te doen, heb je vakmensen nodig. Ik wilde een traject van twee maanden ingaan, met het idee dat we eventueel nog terug konden.

Ik had tien personen om mij heen om mee te overleggen, die alleen maar enthousiast waren.” Na al het werk is Soups & Salads sinds april terug te vinden aan de Wirdumerdijk. Je vindt hier dagelijks verse soepen, salades, broodslices, sweet bites, smoothies, shots en juices die met eerlijke en duurzame ingrediënten worden gemaakt. Elke dag staan er zes soepen, acht salades en acht broodslices op het menu. Er is voor ieder wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke kippensoep? Of een salade met onder andere zuurkool, geitenkaas, appel en mosterddressing?

‘Eerst lekker dan gezond’

Zoals de titel al aangeeft, staat ‘lekker’ op de eerste plaats bij Soups & Salads. “Ik denk dat wanneer je goede kwaliteit levert, iedereen wel zin heeft in een soepje”, vertelt Marc. “Dat je de soep zo maakt dat mensen het thuis niet zouden willen maken. Er komen nu al mensen speciaal voor onze soepen terug. Sommigen bestellen op zondag een paar liter soep voor het hele gezin!

Er staan elke dag zes soepen op het menu en je merkt toch wel dat mensen toch een beetje teleurgesteld zijn, wanneer een favoriete soep tijdelijk van de kaart weggaat. Ik denk dan ook wel dat er twee, misschien drie soepen altijd zullen blijven staan. We zijn tot nu toe echt heel blij met hoe het gaat.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *