Sloop Zalen Schaaf definitief van de baan

In november was het nog onduidelijk wat er met Zalen Schaaf zou gaan gebeuren. Wordt het verhuurd? Wordt het verkocht? Of wordt het gesloopt? Dat laatste behoorde tot de opties omdat het gebouw veel achterstallig onderhoud heeft en dit zorgt voor veel kosten voor de gemeente. Aan de andere kant ligt de sloop van Zalen Schaaf weer erg gevoelig bij veel inwoners van Leeuwarden, omdat de locatie al sinds 1797 bestaat. Een lastige situatie.

De (emotionele) waarde van het pand heeft de doorslag gegeven, want afgelopen week is bekend geworden dan het pand nog steeds te huur en te koop is, maar dat de sloop van het pand definitief van de baan is. Om een geschikte huurder of koper te vinden, heeft de gemeente een prijsvraag uitgeschreven en geïnteresseerden kunnen dit voorjaar hun plannen indienen en naar verwachting wordt in het najaar bekend welk plan daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.

Voor als je al stiekem plannen aan het maken was: een belangrijke voorwaarde is wel dat Zalen Schaaf een sociaal-maatschappelijke of culturele functie moet krijgen voor zowel in de middag als in de avond. Voldoet jouw plan daaraan? Voor 50.000 euro per jaar huur je het pand en voor 400.000 euro is het zelfs helemaal jouw eigendom!

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *